Company Uusi Maailman Cumiversity-nykysirkusteos Yläkaupungin Yössä 21.5.22

  • Company Uusi Maailma: Cumiversity, kuvassa Marjut Hernesniemi (Kuva: Oona Ahokas)

Yläkaupungin Yö on 30-vuotias monitaiteinen kaupunkifestivaali Jyväskylässä Yläkaupungin, Älylän ja Seminaarinmäen ympäristöissä. Tapahtuman ohjelmistossa nähdään Company Uusi Maailman nykysirkusteos Cumiversity 21.5. neljä kertaa.

Cumiversity on eeppinen kertomus rakkaudesta, joka ei karvoihin katso.

Cumiversity eli Teos lukusalille, kolmelle akrobaatille, kontrabassolle, polkuharmoonille ja muovautuville maailmoille on valmistettu tilasidonnaisesti alun perin Jyväskylän yliopistosäätiön 100 -vuotisjuhlaan vuonna 2018, ja sitä esitettiin lisäksi Jyväskylän yliopiston lukukauden 2019–2020 avajaisviikolla. Yläkaupungin Yössä 2022 esitetään teoksen viimeiset näytökset! 

Elävällä musiikilla on teoksessa tärkeä ja sielukas rooli, säveltäjä Pekka Huttunen on toinen Company Uusi Maailman hovisäveltäjistä: Kuolleitten humppa, ”X” ja Muovautuvat maailmat -balladi luovat intensiivisen mielenmaiseman. Muut pääelementit teoksessa ovat akrobatia, parkour ja sanaton teatteri.

Muusikkoina Sini Pajunen, Eero Virtanen ja Jukka Kääntä. Akrobaatteina Mikko ”Hattu” Kervinen, Riikka Mustanoja ja Vilma Suuraho. Ohjaus Seija Hakkarainen, puvut Sari Nyman ja Hakkarainen, valot Arto Saarelainen.

Suitable also for non-finnish speakers: acrobatics & live music & visual theatre

LA 21.5.22 Yläkaupungin Yössä neljä ilmaisnäytöstä: 

KLO 14.30 & 15.30 & 17 & 18

Esityspaikka: Aallon lukusali, Jyväskylän yliopiston päärakennus

–          Esityksen kesto noin 15 min
–          Soveltuu yli 8 -vuotiaille & yli 113 cm pitkille katsojille 
–          Yhteen näytökseen mahtuu noin 140 katsojaa 
–          2 pyörätuolipaikkaa järjestettävissä per näytös: ota etukäteen yhteys: 044 522 3338

Cumiversity toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Yläkaupungin Yö ry:n kanssa.

Company Uusi Maailma on vuonna 2006 perustettu jyväskyläläinen esitystaiteen ryhmä, joka fuusioi vapaasti ja ilkikurisesti eri taiteen aloja. Viidessä eri maassa esiintynyt ryhmä on palkittu Keski-Suomen taidetoimikunnan ja Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinnoilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Company Uusi Maailman Taiteellinen johtaja Seija Hakkarainen
, 0505620476