Festivaalit ja näyttämöt

  • Cirko - Uuden sirkuksen keskus. © Jouni Ihalainen

Suomessa on useita vuosittain järjestettäviä nykysirkukseen keskittyviä festivaaleja. Niiden lisäksi sirkusesityksiä voi nähdä muilla kesä- ja kaupunkifestivaaleilla, sirkuskeskuksissa Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa sekä teattereissa ja tanssiteattereissa eri puolella Suomea. Nykysirkuksen esitystoiminta painottuu eteläiseen Suomeen, mutta esityksiä nähdään aina Oulua ja Rovaniemeä myöten.

Cirko – Uuden sirkuksen keskus on Helsingissä Suvilahdessa toimiva nykysirkuksen residenssikeskus ja näyttämö. Vuonna 2011 avautuneessa sirkuskeskuksessa on 1400 neliötä työskentely- ja esitystiloja. Yleisölle Cirko tarjoaa korkealaatuisia ja kiinnostavia nykysirkusesityksiä omalla näyttämöllään ja kaupungin muissa esitystiloissa.

Maamme pisimpään toimineita sirkusfestivaaleja ovat Helsingissä  järjestettävät 5–3–1 Uuden jongleerauksen festivaali (vuodesta 1998 alkaen) ja Cirko-festivaali (vuodesta 2006 alkaen), sekä Tampereella järjestettävä Circus Ruska Festival (vuodesta 2005 alkaen) ja Eräjärvellä tapahtuva Diabolojongleerausfestivaali FDC (vuodesta 2006 alkaen).