Sirkuskirjasto

  • Tiedotuskeskuksen kirjahyllyistä löytyy sirkuskirjoja 16 kielellä sekä taidealan ja kulttuuripolitiikan julkaisuja.

Sirkuksen tiedotuskeskuksen käsikirjastoon on koottu sirkusalan kirjallisuutta ja suomalaisia sirkuslehtiä.

Voit selailla kirjaston nimikkeitä Google sheetissä. Kirjat on lajiteltu aakkosiin hyllypaikkojen mukaan. Etsi-toiminnolla (ctrl+f /cmd+f) voit etsiä esimerkiksi nimeä tai asiasanaa. Voit myös ladata tiedot omalle koneellesi. 

Käsikirjasto on kaikkien sirkuksesta kiinnostuneiden käytettävissä sopimuksen mukaan ja aineistoihin voi tutustua meidän tiloissamme.  Sovithan käynnistäsi etukäteen henkilökuntamme kanssa. Tervetuloa!

Kansainvälinen sirkustutkimusportaali (CARP)

Sirkuksen tiedotuskeskus oli mukana kehittämässä yhdessä kolmen muun sirkuksen tiedotus- ja dokumentaatiokeskuksen kanssa sirkusta koskevan tutkimustiedon saavutettavuutta kansainvälisessä Circus Arts Research Platform (CARP) –projektissa. 

Hankkeessa pystytetty verkkoportaali circusartsresearchplatform.com kokoaa yhteen sirkustutkimuksen ja keskeiset arkisto- museo- ja kirjastokokoelmat sekä esittelee akateemisen tutkimuksen tekijät. 

Circus Arts Reserach Platform -sivustosta vastaavat Centre national des arts du cirque (Ranska) ja École nationale de cirque, Montreal (Kanada) ja sitä tehdään läheisessä yhteistyössä tutkijoiden kanssa.

Tiedustelut CARP-hankkeeseen liittyen: kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä,