Verkostot ja kumppanit

Toimimme aktiivisesti sekä kotimaisissa että kansainvälisissä verkostoissa ja työryhmissä. Kotimaassa teemme tärkeää yhteistyötä taiteen tiedotuskeskusten muodostaman niin kutsutun TAIVE-verkoston kanssa.

Verkostot

Baltic Nordic Circus Network


Baltialais–pohjoismainen sirkusverkosto kehittää sirkustaiteen näkyvyyttä, toimintaedellytyksiä, osaamista ja alueellista yhteistyötä. Verkostossa on 14 jäsenorganisaatiota Pohjoismaista ja Baltian maista. Sirkuksen tiedotuskeskus toimi verkoston koordinaattorina vuosina 2014–2016. Vuonna 2017 verkoston koordinointi siirtyi ruotsalaiselle Manegenille. Verkosto on saanut toiminnalleen tukea Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä ja Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta.

Baltic Nordic Circus Network on järjestänyt työpajoja mm. taiteilijoille, tuottajille, toimittajille ja tutkijoille, sirkusopettajille, riggereille sekä verkoston jäsenkokouksia Pohjoismaiden ja Baltian alueella. 


Tietoa verkostosta ja työpajoista saa keskitetysti verkoston sivuilta balticnordiccircus.com

Circostrada

Circostrada on vuonna 2003 perustettu noin 30 maan sirkuksen ja katutaiteen kehitys- ja tiedonvälitysorganisaatio, joka tekee kulttuuripoliittisia aloitteita ja toimii sillanrakentajana Euroopan eri maiden kehityshankkeille, organisoi sirkukseen ja katutaiteeseen liittyviä seminaareja ja konferensseja ja tekee alaa kartoittavia selvityksiä ja muita julkaisuja. Circostrada-verkostossa on yli 70 jäsenyhteisöä. Sirkuksen tiedotuskeskus liittyi Circostradan jäseneksi vuonna 2007. www.circostrada.org