Syksy tuo mukanaan vielä kolme open call -hakua sirkustaiteilijoille ja -toimijoille!

Syksy on open call -hakujen aikaa sirkustaiteilijoille ja -toimijoille. Samovar Circles ja Subcase 2022 haut ovat jo auki ja Digital Leap -haku aukeaa pian.
 
Samovar Circles – ajatuskiihdyttämö taiteen uusista haasteista ja mahdollisuuksista koronaviruksen jälkeen
Haun deadline: 28.10.2021
Hakulomakkeeseen tästä.

Samovar Circles on yhteisöllinen ajatuskiihdyttämö ja ideakattila, jossa käydään esittävien taiteiden alan uusien haasteiden ja mahdollisuuksien kimppuun koronanjälkeisenä aikakautena. Pohjoismaissa ja Baltiassa toimivia nykysirkuksen ja esittävien taiteiden taiteilijoita, presentereitä ja tuottajia kutsutaan mukaan vahvasti osallistaviin ja henkilökohtaisiin tapaamisiin, joiden aiheina ovat mm. kansainvälisen yhteistoiminnan tulevaisuus, moniarvoisuus ja representaatio sekä taiteilijoiden ”menetetyn sukupolven” muodostumisen estäminen.

Samovar Circles on lyhytkestoinen verkostoitumishanke, jonka ovat käynnistäneet ja jota hallinnoivat Subtopia (Ruotsi), Sirkuksen tiedotuskeskus (Suomi), Performing Arts Hub (Norja), Teatronas (Liettua), New Theatre Institute of Latvia (Latvia) ja Wildtopia (Tanska). Hankekumppanit edustavat eri toimintakenttiä, konteksteja, tietoja ja käytäntöjä.

Subcase 2022 – pitchaushaku pohjoismaisille ja baltialaisille sirkusartisteille
Aika: 17.-19.2.2022
Haun deadline: 12.11.2021
Hakulomakkeeseen tästä.

Nykysirkuskatselmus Subcase järjestetään 17.-19.2.2022 Subtopiassa Tukholman lähistöllä. Subcase on nykysirkuksen showcase-tapahtuma ja tapaamispaikka pohjoismaisille ja baltialaisille taiteilijoille sekä kansainvälisten festivaalien ja esitystalojen edustajille. Subcasen ohjelma tarjoaa pitchauksia, verkottumista ja seminaareja. Subcase-tapahtuman yhteydessä Subtopia järjestää CirkusMania -festivaalin 11.–20.2.2022.

Digital LEAP: Capacity building for circus and dance professionals
Aika: Kevät 2022
Haun deadline: Marraskuun alussa, seuraa uutisiamme.

Digital Leap on kaksivuotinen kansainvälinen hanke, joka tarjoaa tanssin ja sirkuksen ammattilaisille tilaisuuksia oppia ja syventää ymmärrystään digitaalisista työkaluista ja niiden mahdollisuuksista esittävien taiteiden kentällä. Miten markkinoida ja levittää esityksiä digitaalisesti ja virtuaalisesti tinkimättä läsnäolon kokemuksesta? Digital Leap koostuu neljästä itsenäisestä koulutusmoduulista, joista ensimmäinen alkaa keväällä 2022. Viisipäiväiset moduulit järjestetään Tsekissä, Liettuassa, Kataloniassa ja Ranskassa.