Digital Leap – Capacity building for circus and dance professionals

Digital Leap on kaksivuotinen kansainvälinen hanke, joka tarjoaa tanssin ja sirkuksen ammattilaisille tilaisuuksia oppia ja syventää ymmärrystään digitaalisista työkaluista ja niiden mahdollisuuksista esittävien taiteiden kentällä. Miten markkinoida ja levittää esityksiä digitaalisesti ja virtuaalisesti tinkimättä läsnäolon kokemuksesta?

Digital Leap koostuu neljästä itsenäisestä koulutusmoduulista, joista ensimmäinen alkaa keväällä 2022. Viisipäiväiset moduulit järjestetään Tšekissä, Liettuassa, Kataloniassa ja Ranskassa. Osallistujat – yhteensä 28 jokaisessa moduulissa – valitaan partnerimaiden ammattitoimijoille suunnatuilla avoimilla hauilla. Ensimmäinen haku avautuu syksyllä 2021.

Jokainen moduuli lähestyy aihetta eri näkökulmasta: taiteellisen työn markkinointi digitaalisilla alustoilla, esitysten sovittaminen virtuaalisiin ympäristöihin, taiteellisen työn ja ideoiden levittäminen digitaalisesti ja yhteyden saavuttaminen yleisöön digitaalisin keinoin. Koulutusohjelma pohjautuu käytännön tekemiseen, ja mukana on eri alojen asiantuntijoita opettajina, fasilitaattoreina ja mentoreina.

Jokaisessa koulutusmoduulissa syntyneet ideat julkaistaan digitaalisten Cookbookien ja videoiden muodossa. Jokaisessa seitsemässä partnerimaassa järjestetään lisäksi paikalliselle esittävän taiteen kentälle suunnattu seminaari keväällä 2023.

Partnerit

Digital Leap on kahdeksan asiantuntijaorganisaation yhteistyöprojekti: ARTCENA (FR), Arts and Theatre Institute (CZ), Danscentrum Sverige (SE), Institut Ramon Llull IRL (ES), Lithuanian Dance Information Centre (LT), Performing Arts Hub Norway (NO), Sirkuksen tiedotuskeskus (FI) ja Tanssin tiedotuskeskus (FI). Tanssin tiedotuskeskus koordinoi hanketta.

Digital Leap on saanut rahoitusta Euroopan komission Erasmus+ ohjelmasta. Lisätietoja Erasmus+ ohjelmasta löydät täältä: www.oph.fi/erasmusplus