Miten luodaan turvallisempaa tilaa? – Webinaari epäasiallisesta käytöksestä ja seksuaalisesta häirinnästä 

(Päivitetty 31.5.2023)

Toukokuun webinaarin kohdattua teknisiä ongelmia, toteutamme sen uudelleen, jotta kaikilla on mahdollisuus olla mukana tärkeän asian äärellä.

Esittävien taiteiden ammattilaisille suunnattu webinaari tehdään yhteistyössä Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen, Loisto setlementti ry:n ja Suomen Tanssi- ja sirkustaiteilijat ry:n kanssa. Asiantuntijan puheenvuoron pitää Tommi P. Pesonen seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyöstä. STST:n puheenjohtaja Sanni Kriikku esittelee Eettisen toimintaohjeen tanssin ja sirkuksen kentälle.

Seksuaalisesta häirinnästä ja muusta epäasiallisesta kohtelusta on keskustelu kulttuurin alalla pitkään, varsinkin vuonna 2017 alkaneen #metoo-liikkeen myötä. Seksuaalista häirintää on tunnistettu ja tuotu ilmi erityisesti taiteenaloilla, joilla työskennellään ryhmissä ja laajoissa kokoonpanoissa. Nyt järjestettävän webinaarin tarkoituksena on lisätä tietoa seksuaalisesta häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta sekä  toimintatavoista häirintätapausten ilmoittamiseksi ja käsittelemiseksi. Webinaarissa käydään myös läpi konkreettisia ehdotuksia hyvän työympäristön ylläpitämiseen ja turvallisen tilan luomiseen.

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla tiistaina 15.8.2023 klo 14–15.  Voit ilmoittautua ja osallistua anonyymisti.  Webinaaria ei tallenneta. Jos et pääse osallistumaan, voit ilmoittautumislomakkeessa pyytää osallistujille jaettavat materiaalit.

Ilmoittaudu mukaan täällä

Tervetuloa! 

Hyödyllistä luettavaa: 

STST:n Eettinen toimintaohje tanssin ja sirkuksen kentälle (2020)

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU/ Salla Mistola (2022): Opas häirinnän ja epäasiallisen käytöksen kohtaamiseen

Forum Artis: Eettinen ohjeisto taide- ja kulttuurialalle (2023)

OKM: Häirintä ja muu epäasiallinen kohtelu elokuva- ja teatterialalla: Jatkoselvitys 2022

Helsingin kaupunki: Opas turvallisemman tilan periaatteiden laatimiseen

Elokuva-alan järjestöt: ohjeistus seksuaalisen häirinnän ehkäisyyn elokuva- ja tv-alalla (2018)

Seksuaalinen häirintä sirkusalalla -kyselyn tulokset (2017