Uuden Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen toiminta on käynnistynyt

  • Uuden tiedotuskeskuksen henkilökunta. (Kuva: Alli Kangasluoma)

Uusi Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry, Circus & Dance Info Finland, on aloittanut toimintansa 1.1.2023.

Uusi tiedotuskeskus välittää molempien alojen äänen kulttuuripoliittiseen päätöksentekoon, nostaa sirkuksen ja tanssin tunnettuutta ja profiilia sekä edistää toimintaedellytyksiä aloilla.

Katso yhdistyksen tavoitteet seuraavaan hallitusohjelmaan >>>

Uusi toimija yhdistää kaksi jo pitkään toiminutta tiedotuskeskusta yhdeksi tehokkaaksi ja vahvaksi organisaatioksi, joka vastaa kehittyvien alojen tulevaisuuden haasteisiin.

Tanssin tiedotuskeskus on tehnyt työtä suomalaisen tanssin puolesta jo yli 40 vuotta, ja Sirkuksen tiedotuskeskus on toiminut alallaan 16 vuotta. Organisaatiot ovat viime vuosina tehneet yhteistyötä monissa hankkeissa, joten toimintojen yhdistäminen on luonteva askel ja tarjoaa mahdollisuuden uudistumiseen. 

Kotimaiset ja kansainväliset projektit muodostavat suuren osan Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen toiminnasta. Niillä edistetään molempien alojen ammattilaisten toimintaa ja ansaintamahdollisuuksia sekä avataan kansainvälisiä mahdollisuuksia.

Yksi isoimmista, molempia aloja koskevista ponnistuksista on syksyllä 2023 Helsingissä järjestettävä kaikkien esittävien taiteiden showcase Performing HEL (siirryt toiselle sivustolle). Toinen iso, keväällä 2023 huipentuva kansainvälinen yhteistyöprojekti on Digital Leap (siirryt toiselle sivustolle). Molemmat hankkeet ovat saaneet rahoitusta Euroopan unionilta.

Uuden organisaation toimisto sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla, ja kaikki työntekijät ovat siirtyneet ns. vanhoina työntekijöinä aikaisemmista tiedotuskeskuksista. Toiminnanjohtaja on Sanna Rekola. Katso yhteystiedot täältä.

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry:n ensimmäisiksi jäsenyhteisöiksi ovat liittyneet Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat STST ry, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Teatterikeskus ry, Suomen Nuorisoseurat ry ja Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP. Yhdistys ottaa uusia yhteisöjäseniä kirjallisen hakemuksen perusteella – katso tarkemmat jäsenyysehdot säännöistä (linkki pdf:ään).

Tiedotuskeskus palvelee kuitenkin koko sirkuksen ja tanssin aloja jäsenyydestä riippumatta.

Yhdistyksen hallituksessa toimivat vuonna 2023 varsinaisina jäseninä Mikael Kinanen, Stina Koivisto, Marja Korhola, Salla Korja, Sanni Kriikku, Jarkko Lehmus, Nea Leo, Sakari Männistö ja Petri Saunio. Varajäseniksi valittiin Salli Berghäll, Katja Jokinen, Evianna Lehtipuu, Milla Malmberg ja Jaska Teuri. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin syyskokouksessa 10.10.2022 Lotta Vaulo.

Kevään 2023 aikana julkaistaan uudet verkkosivut osoitteessa circusdance.fi – siihen asti palvelut löytyvät vanhojen tiedotuskeskusten sivustoilta.

Lue lisää:
Uutinen Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen perustamisesta