Zero Gravity Companyn uusi teos ja muita uutisia

  • Zero Gravity Company: Passing thoughts (Kuva: Reija Tapaninen)
  • Zero Gravity Company: Passing thoughts (Kuva: Reija Tapaninen)

Zero Gravity Company järjesti 3.9. Malmitalossa Lyhytelokuvanäytöksen, jossa esitettiin neljä itsenäistä lyhytelokuvaa. Yksi elokuvista oli Companyn tuottama To Be Continued, joka kuvattiin syksyllä 2021 Urjalassa toimintansa lopettaneella huoltoasemalla. Huoltoaseman sisältä löytynyt aikamatka menneeseen loi mielenkiintoisia mahdollisuuksia, joita yhden kuvauspäivän aikana pyrittiin hyödyntämään niin paljon kuin mahdollista. Elokuvanäytöksen päätteeksi eräs katsoja kysyikin, tarkoittaako elokuvan nimi sitä, että jatkoa olisi luvassa? Toivottavasti!

Syyskuussa Zero Gravity Companyn taiteilijoiden Netta Reunasen ja Reija Tapanisen teos Passing thoughts kantaesitetään Jyväskylän kaupunginkirjastossa. Työryhmään kuuluvat myös Joonas Pehrsson sekä Joonas Suomalainen. Passing thoughts on nuorallatanssia ja kuvataidetta yhdistävä nykysirkusteos, joka sukeltaa ruumiillisuuden ja mielen yhteenkietoutuneeseen horisonttiin. Osana teosta on kuvataidenäyttely, joka on nähtävissä kaupunginkirjaston aulassa kahden viikon ajan.

Esitykset:
pe 30.9. klo 20
ke 5.10. klo 18
pe 7.10. klo 20
la 8.10. klo 20

Näyttely avoinna 28.9.–12.10. kirjaston aukioloaikoina.