Race Horse Companyn syksyssä esiintymisiä ja paljon uutta

  • Race Horse Company: Chevalier (Kuva: Antti Suniala)
  • O'DD - Festival HELIUM 2021. Kuva: Dainius Putinas

Race Horse Companyn syksy on ollut vilkas. Esiintymisten lisäksi siihen on mahtunut uusien teosten valmistamista ja useita projekteja.

Uuden sirkustilan perustaminen Helsinkiin lähti kunnolla vauhtiin varmistettuamme syyskuussa tilan Tapanilasta. Lue lisää uudesta sirkustilasta täällä

Työn alla ovat uusista teoksista nukketeatteria ja sirkusta yhdistävä valtaa yhteiskunnassa tutkiva Race of Puppets, jonka tuotamme Aurinkoteatterin kanssa, sekä koomikoiden kanssa yhteistyössä syntyvä teos, työnimeltään Tattarmossen.

Kalle Lehdon sooloteos Chevalier – Keppihevossirkus valittiin mukaan Konserttikeskuksen LIVE-hankkeeseen. Hankkeessa kootaan koulukiertueiksi sopivien teosten tarjotin kunnille tilattaviksi, ja parannetaan näin lastenkulttuurin saavutettavuutta. Hankkeessa ovat mukana Teatterikeskus, Sirkuksen tiedotuskeskus, ja Tanssin tiedotuskeskus. LIVE-hankkeesta lisää tietoa täällä

Lisäksi tietenkin esittelemme ja pitchaamme valmiita teoksia eri festivaaleilla ja katselmuksissa, seuraavan kerran lokakuussa CIRCa-festivaaleilla Ranskassa. CIRCa-festivaalista lisätietoa: http://www.circa.auch.fr/en/festival-of-contemporary-circus

Race Horse Companyn O’DD Espoossa 12.–16.10.

Race Horse Companyn O’DD nähdään Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 12.–16. lokakuuta. Scifin maailmasta inspiroitunut trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlberg tutkii sooloteoksessaan ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa.

Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun koreografi Jarkko Mandelinin kanssa. Hänen kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä orgaaninen ja erittäin fyysinen tyylinsä kohtaa sirkuksen maailman ryminällä.

Sanatonta liikettä ja välinemanipulaatiota täydentävät live-looppauksen pioneerin, Miro Mantereen, unenomainen äänimaisema. Kokemuksen viimeistelee Jere Mönkkösen vahva audiovisuaalinen valosuunnittelu.

O’DD sai ensi-iltansa Espoon Kaupunginteatterissa lokakuussa 2020.

Lisätiedot ja liput: https://espoonteatteri.fi/esitykset/odd/