Konserttikeskuksen LIVE–hankkeeseen valittiin koulukiertueille soveltuvia esityksiä

Hakemusten määrä yllätti ja hakijoiden korkea taso vakuutti raadin

LIVE-hankkeen esityshaussa etsittiin koulukiertueille soveltuvia teatteri-, tanssi- ja sirkusesityksiä. Esityshaku keräsi määräaikaan mennessä huimat 127 hakemusta. Raati kuvailee hakemusten tasoa todella korkeaksi ja monipuoliseksi. Esitysraatiin kuuluivat kulttuurituottaja Henna Keihäs, teatteriohjaaja Satu Linnapuomi, ohjaaja Arja Pettersson sekä ohjaaja Eino Saari. Koko hankkeen väki iloitsee siitä, että näin suuri määrä esittävien taiteiden ammattilaisia on osoittanut kiinnostuksensa kiertää kouluissa ja että lapsille ja nuorille katsojille tehdään näin runsaasti tasokkaita teoksia.

Hakijoiden joukosta valittiin nämä 15 esiintyvää ryhmää esityksineen koulukiertueille tarjottavaksi:

Amalgam: Amalgam
Arctic Ensemble: Ajolähtö
Avain hukassa: Avain hukassa
Break the Fight!: Break the Fight – Inclusion!
Jarno Hyökyvaara: Pyöreä totuus
Kallo Collective: Hiekkalaatikko
Kuuma Ankanpoikanen ja Tehdas Teatteri: Prinsessa Pikkiriikki
Sari Palmgren: Lame Tamer
Julian Owusu: NAJS
Jonna Aaltonen: Pienet ja tärkeät
Race Horce Company: Chevalier
Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet ja Punainen viiva
Tanssiryhmä Off/Balance: Hutiklubi
Teatteri Quo Vadis: FEERI
Teatteri Taimine: APOLLO 21

Esityshaun kautta haettiin valmiita esityksiä, joita työstetään tarvittaessa koulukiertueelle sopiviksi versioiksi yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa. Valmis esitystarjotin julkaistaan lokakuun aikana. Tämän jälkeen kunnat ja koulut pääsevät tilaamaan esityksiä. Kiertueet toteutetaan vuoden 2022 aikana. Esitystarjotin julkaistaan osoitteessa: www.konserttikeskus.fi/live

Mikä LIVE-hanke?
LIVE on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Konserttikeskuksen yhteishanke Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen ja Tanssin tiedotuskeskuksen kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta sekä paikata poikkeustilan jättämää aitojen kohtaamisten puutostilaa. Lisäksi hankkeessa testataan esittävien taiteiden yhteistä koulukiertuemallia. Toiminta pohjautuu Konserttikeskuksen lähes 60-vuotiselle kokemukselle koulukonserttikiertueista. Tämän toimintamallin pohjalta rakennetaan musiikin lisäksi teatterin, sirkuksen ja tanssin esityksiä palveleva tapa toteuttaa koulukiertueita. Esitykset painotetaan alueille, joilla kulttuuritarjontaa on vähän.

Osa LIVE-hankeen koulukiertueista tarjotaan kunnille täysin maksutta. Maksuttomuuden edellytyksenä on, että hakija sitoutuu kehittämään kuntansa kulttuurikasvatussuunnitelmaa siten, että siinä on huomioitu myös esittävät taiteet. Hakuaika kunnille päättyy 29.10.2021. Lisätietoa hankkeen sivulla www.konserttikeskus.fi/live

Lisätietoja:
Noora Herranen, toiminnanjohtaja
Konserttikeskus ry
p. 050 4636782