Vuoden 2021 Performing HEL -ohjelmisto on julkaistu

Kahdeksan suomalaisen esittävän taiteen kentän toimijan yhteinen ponnistus, Performing HEL showcase, esittelee syyskuussa 2021 kiinnostavan kattauksen ajankohtaista sirkusta, tanssia ja teatteria Suomesta. Juuri julkaistussa vuoden 2021 ohjelmistossa on mukana 27 kotimaista taiteilijaa ja ryhmää. Poikkeuksellinen vuosi vie osan ohjelmasta verkkoon.

Helsingissä 2.–5.9.2021 jo kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on suunnattu kansainvälisille ja kotimaisille presenttereille sekä teatteri- ja festivaalijohtajille. Rekisteröityminen tapahtumaan alkaa 23.3. verkossa.

Monitaiteellisten teosten ja työryhmien runsas määrä näkyy vuoden 2021 ohjelmistossa. Mukana on uransa eri vaiheissa olevia taiteilijoita, joilla on valmiudet kansainväliseen kiertämiseen ja työskentelyyn. Ohjelmiston 12 pitchausta, kahdeksan demoa ja seitsemän täyspitkää esitystä tuovat näytille monipuolisen kokoelman ajankohtaisia teoksia. Perinteisen näyttämön lisäksi osa tapahtuman teoksista levittäytyy kaupunkitilaan ja VR-maailmaan.

Syyskuun alussa järjestettävä Performing HEL osuu jälleen Helsingin juhlaviikkojen viimeiselle viikolle. Ohjelmisto valittiin avoimen haun kautta tulleista lähes 140 teosehdotuksesta. Lisäksi kolme ohjelmiston esitystä on Helsingin juhlaviikkojen vuoden 2021 kotimaisesta esittävän taiteen ohjelmistosta. Esitysten osalta yhteistyötä tehdään myös Helsinki Biennaalin, Zodiak – Uuden tanssin keskuksen ja Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa.

Vuoden 2021 Performing HEL -ohjelmiston taiteilijat ja teokset

Pitch

Blind Gut Company: Transparent Surfaces
Agit-Cirk: Ghost Town
Oblivia: Obsessions
Turunen Company: Trilogy of stage productions by Saara Turunen
Sonya Lindfors: camouflage
Janina Rajakangas: Meadow
Sisus: Split Ends
Otava-project: Otava
Essi Rossi & Mihail Durnenkov: A New Project (performance’s name TBC)
sadsongskomplex:fi: …and the rest is silence
Kekäläinen Company: If I Would Lose My Voice
Johanna Nuutinen +CO: SKIN HUNGER

Demo

Sari Palmgren & Co: Joy Riot
Mikko Niemistö: Odd Meters
Race Horse Company: O’DD
Portmanteau: Piste, piste, piste
Jenni-Elina von Bagh: A Prologue
Maija Hirvanen & Juha Valkeapää: Life as we know it
Carl Knif Company: A Dream Play

Esitys

Live Art Society: Listening
Fheel Concepts: HOLD ON
Nuua: Vaarna (yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskus)
W A U H A U S: A Great Mess (yhteistyössä Helsinki Biennaali)
Tari Doris, Meri Ekola & Kid Kokko: Disappearing – a passion (osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa, yhteistyössä AISTIT – coming to our senses)
Tiia Kasurinen: I’m not entirely here (cybersad) (osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa, yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskus)
Tuukka Jukola & Kira Riikonen: Cycle City (osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa, yhteistyössä Zodiak – Uuden tanssin keskus)

Vuoden 2021 tapahtuman ohjelmistovalintojen tekemiseen osallistuivat kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm (Tanssin tiedotuskeskus), kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen (Sirkuksen tiedotuskeskus), toiminnanjohtaja Linnea Stara (Teatterin tiedotuskeskus TINFO), tuotantopäällikkö Eeva Bergroth (Klockriketeatern), johtaja Erik Söderblom (Espoon kaupunginteatteri), dramaturgi Maria Lundström (Svenska teatern), dramaturgi Eva Buchwald (Kansallisteatteri) ja taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari (Helsingin juhlaviikot).

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman tapahtuman tavoitteena on kotimaisen esittävän taiteen myynnin ja viennin edistäminen. Vuoden 2021 tapahtuman järjestävät Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Espoon kaupunginteatterin, Svenska teaternin, Klockriketeaternin, Suomen Kansallisteatterin ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO:n kanssa.

Lisätietoja: www.performinghel.fi