Performing HEL 2021 -ohjelmisto julkistetaan maaliskuussa

Performing HEL -katselmus esittelee suomalaista esittävää taidetta kansainvälisille ja kotimaisille teatteri- ja festivaalijohtajille sekä muille ohjemistosuunnittelijoille. Helsingissä syyskuussa 2021 järjestettävään katselmukseen tuli määräaikaan mennessä lähes 140 hakemusta.

Performing HEL on nelipäiväinen kotimaisen tanssin, sirkuksen ja teatterin showcase. Sen tarkoituksena on tuoda yhteen Suomessa toimivat taiteilijat sekä presentterit, jotka valitsevat teattereihin, esitystaloihin ja festivaaleille ohjelmistoa.

Ohjelmisto esittelee monipuolisen kattauksen kiertuevalmiita teoksia. Esitystalojen ja festivaalien edustajille suunnattu rekisteröityminen tapahtumaan avautuu maaliskuussa osoitteessa www.performinghel.fi.

Vuoden 2021 Performing HELin järjestävät Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin, Espoon kaupunginteatterin, Teatterin tiedotuskeskus TINFOn ja Klockriketeaternin kanssa. Myös kumppaneilla on mahdollisuus ehdottaa sisältöjä ohjelmistoon.

Performing HEL järjestetään tänä vuonna kolmannen kerran. Tapahtuma on tarkoitus järjestää joka toinen vuosi.

Hakemuksia eri puolilta Suomea yhteensä 139

Vaikka nyt eletään kansainvälisen toiminnan kannalta haastavia aikoja, hakijamäärät kasvoivat edelliskerrasta. Katselmukseen haki mukaan eri puolilta Suomea yhteensä 139 tanssin, sirkuksen ja teatterin ammattilaista ja ryhmää. Haku päättyi joulukuussa.

Performing HEL 2021 -ohjelmisto julkistetaan maaliskuussa. Ohjelmistoja ovat valitsemassa Katarina Lindholm (Tanssin tiedotuskeskus), Lotta Nevalainen (Sirkuksen tiedotuskeskus), Linnea Stara (Teatterin tiedotuskeskus TINFO), Eeva Bergroth (Klockriketeatern), Erik Söderblom (Espoon kaupunginteatteri), Maria Lundström (Svenska Teatern), Eva Buchwald (Kansallisteatteri) ja Marko Ahtisaari (Helsingin juhlaviikot).

Performing HEL 2021 järjestetään 2.–5.9.2021, ja se sijoittuu jälleen Helsingin juhlaviikkojen viimeiseen viikonloppuun. Osa tapahtuman ohjelmistosta tulee juhlaviikkojen kotimaisesta esittävän taiteen ohjelmasta.

Kevään aikana järjestetään tanssin, teatterin ja sirkuksen ammattilaisille avoimia työpajoja. Seuraava työpaja “Towards More Sustainable Touring: Perspective of Technical Production” järjestetään Zoomissa 17. helmikuuta.

Syksyllä järjestettävässä Performing HELissä huomioidaan ajankohtaiset koronarajoitukset ja suositukset, ja osa ohjelmistosta tulee olemaan myös verkossa.

Tapahtumaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.