Supiaisen uutisia marraskuulle!

  • Nuua: Hede (Kuva: Christian Gaier)
  • Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville

Marraskuussa Sirkus Supiaisen ylläpitämän NÄYTTÄMÖ-teatterin ohjelmiston täyttävät sirkus ja tanssivierailut.

Marraskuu NÄYTTÄMÖllä

31.10.–1.11. Nuua: Hede (vierailu, Suomen ensi-ilta)
7.–8.11. Onni Toivonen & Wilma Seppälä: Amalgam (vierailu)
21.11. Mathilda Kauppila: Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville klo 19 (vierailu)
to 26.11. Milla Virtanen – Jaakko Toivonen: Blackpool klo 19 YKSIN SATEESSA -festivaali (vierailu)
su 29.11 Aurinkobaletti – JoJo Oulun tanssin keskus: Todellinen Prinssi klo 13 YKSIN SATEESSA -festivaali  (vierailu)

Muut lähiajan Sirkus Supiaisen esiintymiset:

6.11. Rau-Kat -esitys, Varkaus
23.11. SIRKÜS x 2, Kitee

Nuua: Hede

Hede on runoutta, esinemanipulaatiota ja jongleerausta yhdistelevä esitys, joka vie yleisön outojen objekti-subjektien äärelle. Jonglööri Olli Vuorinen työskentelee kukkien, ruukkujen sekä muiden elollisten ja elottomien esineiden parissa sekoittaen isolaatio- ja tasapainotekniikoita fyysiseen teatteriin. Runoissaan Katri Salmenoja tutkailee ihmisyyttä̈ ja ihmisten välisyyttä kompleksisena merkityssysteeminä, jossa koettu, kuviteltu ja suhteellinen sekoittuvat keskenään orgaanisesti.

Hede on nähty Ranskassa ja saksassa nyt tämä harvinainen herkku on ensimmäistä kertaa Suomessa!

Teaser: https://youtu.be/bo2LQDDTWfg

Onni Toivonen & Wilma Seppälä: Amalgam

Amalgam on teos jongleerauksen ja tanssin yhteentörmäyksestä. Teos tutkii taiteenlajien rajapinnalta löytyviä mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia. Amalgam vie katsojan matkalle jossa keho, liike ja objektit kulkevat toisiinsa kietoutuneina kohti jotain osiaan suurempaa.

Jonglööri Onni Toivonen ja tanssija Wilma Seppälä ovat työskennelleet yhdessä keväästä 2018 lähtien. Toivonen on esiintynyt soolo- ja ryhmäteoksilla yli 15 maassa ja hänet on palkittu kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla. Hänet tunnetaan liikkeellisestä ja uniikista jongleeraustyylistään. Seppälä opiskelee Tukholman taideyliopiston Dance Performance -linjalla. Hän on monipuolinen esiintyjä, jota kiinnostaa liikkeellinen keveys, kontrastit ja komiikka sekä monitaiteiset produktiot.

Esityksen äänimaailman luo äänisuunnittelija-muusikko Konsta Leinonen ja ohjauksellisena konsulttina toimii sirkustaiteilija Olli Vuorinen.

Ohjaus: Onni Toivonen ja Wilma Seppälä
Käsikirjoitus: Työryhmä
Jonglööri: Onni Toivonen
Tanssija: Wilma Seppälä
Äänisuunnittelu: Konsta Leinonen

Mathilda Kauppila: Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville

Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville on taiteellinen tutkimus musikaalin anatomiasta. Se on uudelleenjärjestäytynyt kokonaisuus tarkasti artikuloitua rytmiikkaa, säihkyvää yltäkylläisyyttä sekä liikkeen ja äänen symbioottista kudelmaa. Teoksessa tutkailun alla ovat erityisesti ne musikaalin elementit, jotka tuottavat nautinnon pyrskähdyksiä. Näitä yksittäisiä piirteitä tutkitaan viihteellisestä musikaalikontekstista irrallisina ja valetaan sitten uuteen kehykseen – nykytanssiteokseen.

Työryhmän koostuu vahvasti Itä-Suomeen kytkeytyneistä musikaalin ystävistä ja vihollisista. Tekijät ovat monialaisia esittävien taiteiden ammattilaisia, joita kiinnostaa ihmiskehon moninaisen potentiaalin esiin louhiminen.

Koreografia: Mathilda Kauppila
Esiintyjät: Arvo Jean-Michael Saarinen, Ida Teeri, Riikka Voutilainen
Äänisuunnittelu: Tatu Vanhatalo
Valosuunnittelu: Aku Lahti
Osatuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Tukija: Joensuun kaupunki, Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Taiteen edistämiskeskus
Yhteistyössä: Riveria, Tanssin koulutus Outokumpu, Joensuun tanssiopisto
Kesto: n. 45 min

Milla Virtanen – Jaakko Toivonen: Blackpool

Torstai 26.11. klo 19.00, NÄYTTÄMÖ

Tanssiteatteriesitys Blackpool vie yleisön matkalle kilpatanssin kovaan maailmaan ja paljastaa glamourin takaa löytyvän karun arjen. Draamaa ja mustaa huumoria sisältävä esitys on sydämellä tehty intiimi ja elämänkerrallinen teatterikokemus. Teos löyhkää rusketusaineelle ja raastaa kuin teräksinen tanssikenkäharja. Kaikki jo arpeutuneet vanhat haavat avataan uudestaan itselle irvaillen ja sensuroimatta!

Aurinkobaletti – JoJo Oulun tanssin keskus: Todellinen Prinssi

Sunnuntai 29.11. klo 13:00, NÄYTTÄMÖ

Todellinen prinssi on tanssiteos leikki- ja ystävyystaidoista. Hauskassa koko perheen tanssiseikkailussa etsitään sydänystävää, jonka kanssa jakaa iloja ja suruja – sellaisella vauhdilla, että hitaammat auttamatta tippuvat kärryiltä! Ikäsuositus: +4 vuotta.

LIPUT ESITYKSIIN:
https://www.tiketti.fi/nayttamo

Seuraa meitä:
https://www.facebook.com/supiainen/
https://www.facebook.com/SUPIAINEN-315271757243/
www.teatterinayttamo.fi
www.supiainen.com