IRTIKYTKENTÄ: Avoin koe-esiintyminen sirkustaiteilijoille Cirkossa 31.10. ja 1.11.2020

Mitä etsimme?

Etsimme sirkustaiteilijaa keväällä 2021 toteutettavaan IRTIKYTKENTÄ-nykysirkusteokseen. Esityksen konsepti perustuu sirkusohjaaja Meri-Maija Näykin Bristolin Circomedia -koulun MA Directing Circus koulutusohjelman lopputyöhön. Keväällä 2021 saatamme teoksen lopulliseen muotoonsa osana Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa.

Etsimme sirkustaiteilijaa hevosen takapuolen rooliin. Kyllä, etsimme pyllyä. Toivoisimme sinulta roolia varten ainakin perusosaamista beissaamisesta sekä vahvaa osaamista ainakin yhdestä soololajista. Lisäksi toivomme sinulta kiinnostusta tehtäväpohjaiseen liikkeelliseen improvisaatioon sekä kykyä ryhmätyöhön jaetussa prosessissa. Sinun tulee myös sitoutua turvallisen tilan periaatteisiin pohjaavaan työtapaan. Jo olemassa olevan työryhmän kokoonpanon vuoksi työskentelykielemme on englanti.

Valituksi tuleminen edellyttää sinulta sitoutumista tuotantoaikatauluun:
1.–2.2.2021 Esiworkshop Kuopiossa
19.4.–18.5.2021 Harjoituskausi Joensuun NÄYTTÄMÖ-teatterissa
19.5.–22.5.2021 Ensi-ilta ja kaksi muuta esitystä MARIA-näyttämöllä Kuopiossa
28.–30.5.2021 Esitykset Joensuun NÄYTTÄMÖ-teatterissa

Lisäksi esityksellä on tarkoitus kiertää Suomessa 2021–2022

Mikäli tulet valituksi rooliin, teet työsopimuksen Tanssiteatteri Minimin kanssa. Työstä maksetaan TES:n mukainen palkka ja matkat, sekä majoitus korvataan.

Koe-esiintymiseen on mahdollista osallistua myös yleisemmän yhteistyöhalukkuuden merkeissä. Mikäli et siis koe soveltuvasi nyt auki olevaan esiintyjän tehtävään tai projektin aikataulu ei sovi sinulle, olet silti lämpimästi tervetullut koe-esiintymiseen. Meille on jatkoa ajatellen hyödyllistä nähdä paikallisten sirkustaiteilijoiden osaamista ja tutustua juuri sinuun.

Mitä koe-esiintymisessä tapahtuu?

Järjestämme koe-esiintymiset kahden päivän aikana 31.10. ja 1.11.2020, niin että kukin esiintyjä osallistuu vain yhtenä päivänä. Päivän aikana teemme ryhmätehtäviä. Tämän lisäksi jokaisella on myös oma sooloaika. Luomme koe-esiintymispäivien tarkemman aikataulun viikon 44 aikana ilmoittautuneiden aikataulutoiveiden ja soololajien tilatarpeiden perusteella.

Miten ilmoittaudun koe-esiintymiseen?

Ilmoittaudu koe-esiintymiseen 27.10. klo 24.00 mennessä Google Forms -lomakkeen kautta.

Sinun tulee ladata lomakkeeseen liitteeksi seuraavat dokumentit:

  1. Kuvallinen CV PDF muodossa (max 2 sivua)
  2. Linkki videoon, jossa esiinnyt, harjoitat lajiasi tai muuten liikut

Otathan nämä materiaalit valmiiksi ennen lomakkeen täyttämistä.

Pääset hakulomakkeeseen klikkaamalla tätä linkkiä. (siirryt toiselle sivustolle)

Teoksesta:

DISCONNECT – IRTIKYTKENTÄ
Tilanne, jossa kaksi tai useampi asia eivät ole yhteydessä toisiinsa tavalla,  jolla niiden pitäisi olla.

-Cambridge Dictionary

Mutta mikä on se tapa, jolla meidän pitäisi muodostaa yhteys toisiimme?
Ketä tämä “oikea tapa” palvelee?

IRTIKYTKENTÄ on “melankomedia”, joka käsittelee yhteyden muodostusta ja katkaisua kaksiosaisen sirkushevosen (pantomime horse) metaforan kautta. Teos hyödyntää naamioteatterin, perinteisen hevossirkuksen ja nykysirkusajattelun keinoja. Tulevan esityksen pohjakonsepti noudattaa 2018 tehtyä lopputyötä, mutta tarkemman sisällön luomme yhdessä esiintyjien kanssa. Annamme lisää tietoa teoksesta ja työskentelystä koe-esiintymisten alussa.

Katso traileri work-in-progress versiosta klikkaamalla tätä linkkiä.

Konsepti ja ohjaus – Meri-Maija Näykki
Äänisuunnittelu – Markus Tapio
Esiintyjät – Jodie Williams (ilma-akrobaatti, hevosen etupää, alkuperäinen kokoonpano), Noomi Forslund (tanssija, Tanssiteatteri Minimi) & nyt etsimämme esiintyjä

Teos on Tanssiteatteri Minimin tuotanto.

Yhteistyössä Sirkus Supiainen / NÄYTTÄMÖ, Taiteen edistämiskeskus, TelepArt -rahasto.

Lisätietoja:
Meri-Maija Näykki / Ohjaaja                                      
puh. 040 567 3128,