KULTURAMA.DIGITAL – Goethe-Institutin digitaalinen kulttuurialusta

Goethe-Institut avasi kansainvälisen alustan digitaalisille kulttuuritapahtumille

Kulttuuria sosiaalisesta etäisyydestä huolimatta? Goethe-Institut on avannut digitaalisen foorumin kulturama.digital, jonka tarkoituksena on lisätä kulttuurialan ammattilaisten ja heidän digitaalisten tapahtumiensa näkyvyyttä ja tavoitettavuutta yli maiden rajojen. Kaikkien alojen taiteilijat voivat näin tuoda tapahtumansa kansainvälisen yleisön saataville. Alustan lahjoitustoiminnon ansiosta katselijoiden on myös mahdollista antaa taloudellista tukea taiteilijoille.

Goethe-Institutin pääsihteeri Johannes Ebert sanoi kulturama.digitalin avautuessa: ”Taiteilijat ja kulttuurilaitokset ympäri maailmaa ovat eksistentiaalisten haasteiden edessä: peruttuja konsertteja, suljettuja museoita ja suuria ansionmenetyksiä. Mainio tapa tuoda kulttuuria ihmisille nyt sosiaalisen eristyneisyyden aikana on käyttää digitekniikkaa. 

Kulturama.digital-alustalla haluamme osoittaa solidaarisuutta ja tarjota globaalin alustan, joka paitsi yhdistää taiteilijoiden luomia tapahtumia eri puolilta maailmaa, antaa niille myös kansainvälistä näkyvyyttä. 

Goethe-Institutin Kulturama.digital-sivustolla tulee olemaan yksinomaan käyttäjien itsensä luomaa sisältöä, jonka he itse lataavat alustalle. Niin kokeelliset kuin klassisetkin kulttuurin muodot ovat sinne yhtä lailla tervetulleita. Odotan innolla monipuolista ja innovatiivista kulttuuria koko maailmasta; se myös tarvitsee taloudellista tukeamme.”

Olipa kyse olohuonekonsertista Tokiossa, virtuaalisesta näyttelykiertueesta New Yorkissa tai live-streaminä lähetettävästä lukutilaisuudesta Nairobissa, tarjolla on laaja valikoima digitaalista kulttuuritarjontaa, jota taiteilijat ja kulttuurilaitokset voivat nyt ladata ilmaiseksi Kulturama.digitaliin.

Kaikki tarjonta on jäsennelty englanninkielisellä alustalla selkeästi aiheittain, alueittain ja ajankohdan mukaan, jotta jokainen löytää nopeasti haluamansa kulttuuritapahtuman kulttuurilaitosten ollessa suljettuina. Tapahtumanjärjestäjillä on myös mahdollisuus liittää lahjoituspainike tapahtumansa alle. Tällä tavalla katsojat voivat antaa taloudellisen panoksen elävälle kulttuurille Internetissä.

Olisimme iloisia, jos myös suomalaiset tapahtumien järjestäjät ottaisivat palvelun omakseen. 

Lisätietoja: www.kulturama.digital   

Goethe-Institut on Saksan liittotasavallan kulttuuri-instituutti, joka toimii maailmanlaajuisesti. 157 instituuttia 98 maassa edistää saksan kielen tuntemusta ulkomailla, kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä ja välittää ajankohtaista kuvaa Saksasta.​