Helmikuun huippuvierailu nähdään nyt verkossa: Flow-sirkuksen virtuaalinäyttämöllä Company Soon – Gregarious!

  • Company Soon: Gregarious.
  • Company Soon: Gregarious Flow-sirkuksessa Oulussa Valvesalissa. Kuvassa sirkustaiteilijat Nilas Kronlid (keltainen paita) ja Manel Rosés. Kuva: Janne-Pekka Manninen.
  • Company Soon: Gregarious Flow-sirkuksessa Oulussa Valvesalissa. Kuvassa sirkustaiteilijat Nilas Kronlid (keltainen paita) ja Manel Rosés. Kuva: Janne-Pekka Manninen.
  • Company Soon: Gregarious Flow-sirkuksessa Oulussa Valvesalissa. Kuvassa sirkustaiteilijat Nilas Kronlid (keltainen paita) ja Manel Rosés. Kuva: Janne-Pekka Manninen.

Oululaisen Flow Productionsin tuottamassa Flow-sirkus -esityssarjassa nähtiin helmikuussa ruotsalais-espanjalaisen akrobaattikaksikon teos Gregarious. Poikkeusolojen vallitessa Flow-sirkus tarjoaa yhteistyössä Company Soonin kanssa videotaltioinnin Gregarious-teoksesta. Videointi tehtiin Oulussa kaksikon vierailun yhteydessä helmikuussa 2020, ja sen toteutti oululainen Lentoi Films Oy.  Video on nähtävissä verkossa ilmaiseksi viikon ajan 11.4.-18.4.2020.

Cirque du Soleil -veteraanit Nilas Kronlid ja Manel Rosés kertovat, että Gregarious on rehellinen, hikinen ja leikkisä teos urheilusta ja kaveruudesta. Se välttelee olemasta eeppinen tai sankarillinen.  Sen sijaan teos käsittelee akrobatian ja huumorin kautta ystävysten suhdetta, johon kuuluu niin yhteistyötä kuin ristiriitoja. Esiintyjät sekoittavat teatterillisia elementtejä huikeisiin sirkustekniikoihin: he käyttävät vipulautaa, kiinalaista tolppaa ja pariakrobatiaa. Tuloksena on huikean taitava, erittäin viihdyttävä ja hillittömän hauska teos.

Kronlid ja Rosés ovat perustaneet Company Soonin. He ovat opiskelleet Tukholman taideyliopistossa, jonka jälkeen he ovat työskennelleet mm. ruotsalaisessa Cirkus Cirkörissä ja kanadalaisessa Cirque du Soleilissa. 

Flow Productions on julkaissut verkossa myös kolmiosaisen videotaltiointisarjan omista immersiivisistä esityksistään. Ajatus julkaista taltiointeja syntyi koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Flow Productions haluaa ilahduttaa yleisöään myös vallitsevassa tilanteessa virtuaalisesti, vaikka se ei livenä onnistukaan. Flow-sirkuksen yleisö on innostunutta ja omistautunutta ja on upeaa, että voimme tarjota tämän sirkusesityksen yleisöllemme verkon välityksellä sekä niille, jotka näkivät sen paikan päällä kulttuuritalo Valveella Oulussa että niille, jotka eivät sitä ole ennen nähneet.

Flow-sirkus mukana Taidetestaajissa myös tulevalla näytäntökaudella

Kulttuurin suurhanke Taidetestaajat jatkuu lukuvuonna 2020-2021. Suomen kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin hanke vie Suomen koululaisia taiteen äärelle ja Flow-sirkus on ollut hankkeessa mukana jo kuluvalla näytäntökaudella. Flow-sirkus on mukana myös tulevalla näytäntökaudella 2020-2021. Taidetestaajat osallistuvat viiteen Flow-sirkusvierailuun, joista on 15 esitystä reilulle 2000:lle kahdeksasluokkaiselle.

Company Soon – Gregarious (esitys, julki 11.4.-18.4.2020): https://vimeo.com/400520108

Flow Productionsin Vimeo-kanava: https://vimeo.com/user2372402

Company Soon – Gregarious (traileri):

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/211535548″ width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; fullscreen” allowfullscreen></iframe>
<p><a href=”https://vimeo.com/211535548″>Trailer Gregarious</a> from <a href=”https://vimeo.com/user64828531″>Soon Circus Company</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Lisätietoja: flowprod.fi  puhelin 0400-938164