Hiljaisuuden & Northern Network for Performing Arts -verkoston uutisia

  • Työryhmä lounaalla (Kuva: Sami Sorasalmi)

Northern Network for Performing Arts jatkaa pohjoismaista verkostoyhteistyötään järjestämällä viidennen Northern Platform -keskustelutilaisuuden Grönlannissa, Nuuk Nordisk Kulturfestivalin aikaan. Northern Platform #5 on avoin keskustelutilaisuus, jonka teemana on tällä kertaa perifeerinen identiteetti. Tilaisuudessa kuulemme myös ensimmäisestä verkoston toteuttamasta taiteellisesta yhteistyöstä: Northern Creation -työnimellä kulkeneesta teoksesta, jonka nimeksi muotoutui projektin aikana Lunch. Ensi-iltansa Reykjavíkissa 25.10. saavan teoksen tekoprosessista on kertomassa työryhmän jäsen, tanssitaiteilija Erlend Auestad Danielsen (NO).

Northern Platform #5 pidetään 12.10. klo 10-12 Daddy’s ravintolassa, Nuukissa.

Lunch saa ensi-iltansa Reykjavíkissä 25.10. Se on Northern Network for Performing Arts -verkoston ensimmäinen toteuttama taiteellinen yhteistyö, jonka ovat luomassa 8 eri alan taiteilijaa eri maista: Erlend Auestad Danielsen (NO), Sophie Fetokaki (CY), Anni-Kristiina Juuso (Sápmi), Mari Keski-Korsu (FIN), Emma Langmoen (NO), Júlía Mogensen (IS), Riikka Vuorenmaa (FIN) ja Jacob Zimmer (CAN / WHITEHORSE). Ensi-illan yhteydessä Northern Network for Performing Arts järjestää kaupungissa myös Building Bridges in High North -seminaarin, joka avaa pohjoisilla alueilla tehtävän taiteellisen yhteistyön erityispiirteitä. Seminaari järjestetään 26.10. ja sen puhujina ovat runoilija Mette Moestrup, muusikko Miriam Karpantschof (DK) sekä Lunch -esityksen taiteilijat.

Lunch ensi-ilta Tjarnarbíóssa, Reykjavíkissä 25.10. klo 20.00.
Building Bridges in High North -seminaari Nordic Housessa, Reykjavíkissä 26.10. klo 13.00 – 16.00.