Hiljaisuuden alkusyksyn kuulumisia

Northern Creation -projektin teos ensi-illassa Islannissa 25.10.

Kaukosen Hiljaisuus-residenssissä työstetään ja harjoitellaan syyskuun aikana uutta Northern Creation (työnimi) -teosta, joka saa ensi-iltansa Reykjavikissä 25.10.2019. Esitys on​ ​osa Northern Network for Performing Arts -verkoston toimintaa. Syksyn 2018 avoimen haun kautta valittiin mukaan taiteilijat: Sophie Fetokaki (UK/Kypros), Julia Mogensen (IS), Riikka Vuorenmaa (FIN), Mari Keski-Korsu (FIN), Erlend Danielsen (NOR/Faroe Islands), Emma Langmoen (NOR) ja Anni-Kristiina Juuso (Sápmi). ​​Teoksen ohjaa kanadalainen Jakob Zimmer.
Projektin​ ​toteuttajina ovat ​Cycle​ ​-​ ​Music​ ​and​ ​Art​ ​Festival (Islanti),​ ​Nuuk​ ​Nordisk​ ​Kultur​ ​Festival​ ​(Grönlanti),​ ​RadArt​ ​(Norja)​ ​ja​ ​Taiteilijayhdistys Hiljaisuus​ ​ry /​ ​Hiljaisuus-festivaali​ ​(Suomi).

Kehällä -esitys-konsertti Särestössä 21.9.2019

Syksyn monitaiteisessa Seasons of Silence -esitys-konsertissa 21.9. kohtaavat ruotsalaiset sirkustaiteilijat Methinee Wongtrakoon ja Simon Wiborn sekä suomalainen Kamus-kvartetti. Suomen kulttuurirahaston tuella toteutettavan Seasons of Silence -konserttisarjan ytimessä on eri taiteenlajien yllätyksellinen kohtaaminen ja yhteistyö. Teosten syntyyn ja tunnelmaan vaikuttavat myös tapahtumapaikkana toimiva Reidar Särestöniemen ateljeekoti Kittilän Kaukosessa, sekä valon ja vuodenaikojen vaihtelu Lapissa.

Hiljaisuuden Vuodenajat esitys- ja konserttikokonaisuuksista vastaavat taiteelliset suunnittelijat Henna Kaikula ja Lauri Sallinen, jotka myös osallistuvat esitykseen. Osana esitystä kuullaan myös säveltäjä Juha T. Koskisen uusi tilausteos Seirei klarinetille ja jousikvartetille.

www.seasonsofsilence.com