Company Uusi Maailman Cumiversity -nykysirkusteos Jyväskylän yliopiston lukukauden avajaisviikolla 4.-5.9.

  • Cumiversity (Kuva: Jyväskylän Yliopisto / Petteri Kivimäki)

Teos lukusalille, kolmelle akrobaatille, kontrabassolle, polkuharmoonille ja muovautuville maailmoille, eli tuttavallisemmin Cumiversity, on nykysirkusesitys, jossa elävällä musiikilla on elimellisen tärkeä rooli. Kolme uudelleen sovitettua kappaletta on säveltänyt Pekka Huttunen, toinen Company Uusi Maailman (CUM) hovisäveltäjistä, ja ne ovat CUM:n aiemmista teoksista Päivätanssit K-18 (2008), Seuraava Maailma (2009-2010) ja Globally Wanted (2011-2017). Muina elementteinä esityksessä ovat sanaton teatteri, akrobatia ja parkour.

Teos on valmistettu tilasidonnaisesti Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa sijaitsevaan Alvar Aallon suunnittelemaan lukusaliin, se esitettiin alunperin tilausteoksena Jyväskylän yliopistosäätiön 100 -vuotisjuhlassa vuonna 2018.

Cumiversity-esitykset osana Jyväskylän yliopiston lukukauden 2019-2020 avajaisviikon ohjelmistoa KE 4.9. klo 20 (näytös vain yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille) ja klo 21 sekä TO 5.9. klo 20 ja 21 Jyväskylän yliopiston päärakennuksen vanhassa lukusalissa.

Vapaa pääsy. Kesto n. 15 min. Soveltuu yli 113 cm pituisille. Tilaan mahtuu 140 katsojaa per esitys. Esteetön pääsy on järjestettävissä, ota yhteyttä etukäteen: 050-5620476.

Palkittu Company Uusi Maailma (entinen Circus Uusi Maailma) on vuonna 2006 perustettu viidessä eri maassa esiintynyt jyväskyläläinen monitaiteinen esittävän taiteen ryhmä.

Esitykset on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Ohjaus ja tuotanto: Seija Hakkarainen
Musiikin sävellys: Pekka Huttunen
Valot: Jere Suontausta
Valoassistentti: Oona Ahokas
Puvut: Sari Nyman
Esiintyjät:
Kontrabasso: Eero Virtanen
Harmooni ja laulu: Jukka Kääntä
Laulu: Sini Pajunen
Ilma-akrobatia: Elsa Kalervo ja Riikka Mustanoja
Lattia-akrobatia ja parkour: Hattu Kervinen

Company Uusi Maailma kotisivut
Company Uusi Maailma Instagramissa ja Facebookissa

(Lähde: Company Uusi Maailman tiedote 3.8.2019)