Company Uusi Maailman uutuusteos KRYPTA: Maalauksellinen sarja näyttämökuvia, valokaluston toisinkäyttöä sekä iskulauseita elämästä

  • KRYPTA: Henri Hiltunen ja Jilka Repo (Kuva: Olli-Pekka Tennilä)
  • KRYPTA: Henri Hiltunen (Kuva: Olli-Pekka Tennilä)

KRYPTA-esitykset 10.-14.5.2019 Juomatehtaan studiossa Jyväskylässä.

KRYPTA on monitaiteinen näyttämöteos, se on Company Uusi Maailman vuoden 2019 pääprojekti sekä ennen näkemätön ja kokematon kantaesitys. KRYPTA jatkaa CUMin kokonaisvaltaisella otteella sekä eri genrejen ennakkoluulottomalla ja tarkkanäköisellä fuusiolla tehtyjen vahvasti visuaalisten esitysten sarjaa.

KRYPTA sisältää muun muassa kuparinväristä mystiikkaa, taidokkaan taiji-vogue-kungfu -tanssin, sinivihreän ”Jarre”-spektaakkelikonsertin, punavalkoisen voimisteluolohuonehassutuksen sekä sulokkaan hopeisen iskusävelmän. Valosuunnittelu ja objektien elollistaminen saavat entistä enemmän tilaa, kun KRYPTAssa itseisarvoisina esiintyjinä toimivat myös valokaluston jäsenet.

KRYPTA on syntynyt Company Uusi Maailman taiteellinen johtaja-ohjaaja Seija Hakkaraisen, valosuunnittelija Jere Suontaustan, säveltäjä Jukka Kaikkosen ja moniottelija Henri Hiltusen yhteislämmöstä, sekä janosta uusimaailmaisen ilmaisun laajentamiseen että toismaailmallisen tavoitteluun. Esityksen selkäjänteen muodostavat KRYPTA-TV -kanavan spiraaliohjelma (Jukka Kaikkonen) ja Harry Salmenniemen tekstit, jotka esiintyvät iskulauseiden, uutisten ja tiedotuksien muodossa. Uutuusesiintyjänä CUM-kaartiin liittyy liiketaituri Jilka Repo.

Palkittu Company Uusi Maailma (entinen Circus Uusi Maailma) on vuonna 2006 perustettu viidessä eri maassa esiintynyt jyväskyläläinen monitaiteinen esittävän taiteen ryhmä.

www.uusimaailma.org

KRYPTA Facebookissa
Company Uusi Maailma Instagramissa

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Seija Hakkarainen
Taiteellinen johtaja-ohjaaja / Company Uusi Maailma
050 5620476 /

(Lähde: Company Uusi Maailman tiedote 5.5.2019)