Circus Helsinki palkittiin lastenkulttuurin edistämisestä – Helsingin kaupunki ohjasi saamansa palkintorahat Circus Helsingille

  • Naperotunti menossa Circus Helsingillä. Kuva: Circus Helsinki
  • Kuva Moving Still kiertueelta vuonna 2015. Kuva: Circus Helsinki
  • Circus Helsingin tilat sijaitsevat Helsingissä Suvilahden alueella Kattilahallin takana. Kuva: Circus Helsinki.

Helsingin kaupunki luovuttaa Circus Helsingille 9000 euron palkkion lastenkulttuurin edistämiseen. Circus Helsinki on Suvilahdessa toimiva Suomen suurin sirkuskoulu. Se on mahdollistanut pääkaupunkiseudulla lasten ja nuorten sirkusharrastamista jo lähes 20 vuoden ajan.

Palkkio on peräisin Opetus- ja Kulttuuriministeriön 19.11.2018 myöntämästä Lastenpäivä-palkinnosta, jonka sai tänä vuonna Helsingin kaupungin järjestämä Pormestarin itsenäisyysjuhlat neljäsluokkalaisille -tilaisuus. Palkinto myönnetään yhteisölle taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä. Helsingin kaupunki ohjaa palkintosumman Circus Helsinki association ry:lle, joka on useana vuotena esiintynyt neljäsluokkalaisten itsenäisyysjuhlassa.

Circus Helsingin perustaja ja toiminnanjohtaja Martina Linder iloitsee sirkuskoulun saamasta huomionosoituksesta: ”Olen erittäin iloinen, että koulumme monivuotinen toiminta palkitaan. Sirkus on monipuolinen ja yhteisöllinen harrastus, jossa jokainen nuori voi löytää itselleen oman paikkansa. Se on paikka, jossa nuoret oppivat ylittämään itsensä muiden kannustamana ja muita kannustaen.”

Aatteellisen yhdistyksen ylläpitämä Circus Helsinki on kasvanut seitsemän oppilaan ryhmästä yli tuhannen oppilaan sirkuskouluksi. Circus Helsingillä yhdistyvät liikunnan ilo ja tavoitteiden asettaminen korkealle. Toiminnan peruspilareina ovat alusta alkaen olleet luovuus, kannustavuus ja ammattimaisuus. Sirkuskoulu juhlii palkkiota järjestämällä tulevana viikonloppuna lapsille ja nuorille suunnatut ilmaiset avoimet sirkusharjoitukset. Palkintoraha käytetään Circus Helsingin toiminnan kehittämiseen.

Circus Helsinki on perustettu vuonna 2001. Circus Helsinki tarjoaa laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta ja muuta sirkustoimintaa kaiken ikäisille. Harjoitustilana toimii 600 m² -kokoinen, art nouveau -henkinen Generaattorisali. Koulun esiintyvä ryhmä on niittänyt kansainvälistä mainetta nuorisosirkuskentällä ja nimetty Opetus- ja kulttuuriministeriön Nuori Kulttuuri -lähettilääksi. Ryhmä esiintyy vuosittain Circus Helsingin järjestämissä kokoillan sirkusnäytöksissä ja muissa tapahtumissa kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi Circus Helsinki järjestää kansainvälistä YlösAlas-nuorisosirkusfestivaalia.Lisätietoa www.circushelsinki.fi

Helsingin kaupungin tiedote 19.11.2018: Neljäsluokkalaisten itsenäisyysjuhla sai Lastenpäivä-palkinnon

(Lähde: Circus Helsingin tiedote 21.11.2018)