CASA-multimediaoppaat sirkuksen ja katutaiteen markkinoihin Euroopassa

Sirkuksen tiedotuskeskus toteutti neljän eurooppalaisen kumppaninsa kanssa kaksivuotisen CASA – Circus Arts and Streets Arts Circuits hankkeen vuosina 2015–17. Hankkeessa kehitettiin sirkuksen ja katutaiteen ammattilaisten osaamista markkinoinnin ja yleisötyön alueilla sekä kansainvälistä verkostoitumista. Hankkeen lopputuotoksena syntyneet oppaat ja materiaalit ovat nyt kaikkien saatavilla!

Verkkosivulla www.casa-circuits.eu on julkaistu viisi inspiroivaa opasta, jotka kartoittavat sirkuksen ja katutaiteen toimintaympäristön, keskeiset toimijat ja markkinat Suomessa, Ruotsissa, Belgiassa, Tsekin tasavallassa ja Espanjassa.

Tietopohjaisten tekstien lisäksi oppaisiin on linkitetty esittävien taiteiden ammattilaisten videohaastatteluja. Haastatteluissa jaetaan parhaita käytäntöjä ja hyviä vinkkejä esitysten ja tapahtumien markkinointiin ja yleisöpohjan laajentamiseen. Vinkit ovat sovellettavissa esittävien taiteiden toimintaan myös sirkuksen ja katutaiteen toimikenttää laajemmin.

Oppaat haastattelumateriaaleineen jakavat paljon hyödyllistä tietoa sirkuksen ja katutaiteen markkina-alueista Euroopassa kaikille näistä taiteenaloista kiinnostuneille. Ne auttavat myös taiteilijoita oman työnsä markkinoinnin suunnittelussa.

Multimediasisältöjen tuottamisen lisäksi CASA-hankkeessa toteutettiin vuosien 2015–17 aikana alan ammattilaisille suunnattuja seminaareja ja viikon mittaisia opintomatkoja partnerimaihin. Yleisötyön ja markkinoinnin osaamisen lisäksi hankkeessa tuettiin sirkuksen ja katutaiteen ammattilaisten kansainvälistymistä ja verkostoitumista.

Tee oma opintomatkasi osoitteessa www.casa-circuits.eu

CASA – Circus Arts and Streets Arts Circuits hankkeen partnerit olivat Sirkuksen tiedotuskeskuksen lisäksi Subtopia (Ruotsi), Cirqueon (Tsekin tasavalta) ja FiraTàrrega (Espanja) ja hankkeen koordinaattorina toimi MiramirO (Belgia. Hankkeelle saatiin rahoitusta Luova Eurooppa -ohjelmasta ja Suomen osuudelle vastinrahaa opetus- ja kulttuuriministeriöstä.