• Kuva: Mikko Pirinen
  • Kuva: Mikko Pirinen
  • Kuva: Mikko Pirinen

Kiljaise ennen kuin tipahtaa

Lumo Company

Kumpi on tärkeämpää ystävyys vai voitto?
Entä oma tila vai yhteinen aika?
Saako huijata, jos siitä ei jää kiinni?

Teoksessa seurataan kahden yksilön välistä kisailua ja sitä kuinka erilaiset tahdonsuunnat törmäävät ja limittyvät keskenään. He haastavat sekä toisiaan että sisarussuhdettaan erilaisilla näkemyksillään siitä kuka saa kunnian ja kenen työpanos jää toisen varjoon. Tasapainoilu yhteisen tekemisen ja oman rauhan välillä horjuttaa siskosten arkea.

Jongleerausrenkaat pyörivät ohuella vaijerilla nuorallatanssijan tasapainoillessa sen päällä ja ilmassa lentävät renkaat pujottelevat vaijerilla tanssivien jalkojen lomassa. Toisiinsa kietoutuneet renkaat ja määrätietoiset askelkuviot maalaavat jonglöörille ja nuorallatanssijalle oman maailman, jossa nuorallatanssijan polulle osuvat renkaat luovat sekä esteitä että uusia mahdollisuuksia.

Kiljaise ennen kuin tipahtaa on ensi-iltansa Hämeenlinnan Verkatehtaalla tammikuussa 2020 saanut nykysirkusesitys, jossa nuorallatanssija ja jonglööri yhdistävät osaamisensa.

Esiintyjät tuovat sirkuskentälle uusia oivalluksia ja haastavat itseään yli lajirajojen. Positiivinen esitys pohjautuu visuaalisuuteen, näyttävään lajeja yhdistävään sirkustekniikkaan ja kahden yksilön väliseen kisailuun.

Verkkosivuille

https://www.lumocompany.com

Työryhmä ja esiintyjät

Konsepti: Sini Napari ja Kanerva Keskinen
Esiintyjät: Sini Napari ja Kanerva Keskinen
Tuotanto: Lumo Company
Valosuunnittelu: Jaakko Sirainen
Puvustus: Hilla Ruuska

Kantaesitys

23.1.2020 Verkatehdas, Hämeenlinna

Videot