• Kuva: Pia Vainio

Drops of Symbiotic Interactions

Circ2M

Circ2M duon köysisidonnainen nykysirkusteos on sukellus symbioosin maailmaan. Teos hurmaa katsojansa kaunistelemattomalla ja innovatiivisella ilma-akrobatialla.

Biologi Lynn Marguliksen mukaan elämä on levinnyt pelkän kilpailun ja eloonjäämistaistelun sijaan maapallolle verkostoitumalla.

Esityksessä syvennytään esiintyjien välisten suhteiden kautta symbioosiin neljään luokkaan: parasitismiin, kommensalismiin, amensalismiin ja mutualismiin. Jokaisella luokalla on omanlaisensa säännöt, jotka määrittävät suhteen luonteen.

Parasitismi eli loisinta – jossa loinen saa isännästään yksipuolista hyötyä.
Mutualismi(yhteistoiminta) – Molemmat osapuolet hyötyvät toisistaan
Kommensalismi(pöytävierassuhde) – Toinen hyötyy toisesta aiheuttamatta tälle haittaa
Amensalismi(epäsuorahaittasuhde) – Toinen osapuoli aiheuttaa tietämättään toiselle haittaa hyötymättä tästä kuitenkaan itse

Lavalla nähdään neljä erilaista kohtausta, joissa jokaisessa syvennytään yhteen symbioosin luokista. Esiintyjien lisäksi keskiössä ovat köydet, jotka kuvastavat symbioosille ominaista fyysistä sidettä. Köyttä hyödynnetään monipuolisesti kuvastaan kunkin symbioosin luokan ominaisluonnetta. Lopputuloksena innovatiivinen ja tanssillinen ilma-akrobatia teos, jossa esiintyjien väliset suhteet ovat pääosassa.

Esitystä ovat tukeneet: Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö; Varsinais-Suomi, SKR Varsinais-Suomi, TOP-säätiö, Cirko-uuden sirkuksen keskus, Sirkus Faktori

Verkkosivuille

https://www.facebook.com/events/314647745897468/

Työryhmä ja esiintyjät

Ohjaus ja käsikirjoitus: Circ2M
Esiintyjät: Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi
Äänisuunnittelu: Teemu Kiiskilä
Valosuunnittelu: Paul Damade

Kantaesitys

6.9.2019 Barker -teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Videot