Miten digitaaliset työkalut voivat rikastaa taiteellista työtä? – Digital Leap -projektin tietopaketit ovat täällä!

  • © Dainius Putinas

Kansainvälinen Digital Leap -projekti on tarkastellut esittävien taiteen digitaalisia ulottuvuuksia eri näkökulmista nyt vuoden ajan. Projektiin osallistuneet sirkus- ja tanssialan ammattilaiset ovat yhdessä syventyneet aiheisiin, kuten sosiaalinen media, XR, Internetin ilmiöt – ja kuinka näitä kaikkia voisi hyödyntää esittävien taiteiden ehdoilla.

Projekti on tuonut osallistujat yhteen neljään opintomoduuliin pohtimaan esittävien taiteiden ja digitalisaation rajapintoja, ja keskustelemaan muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Moduuleissa saadut opit jaetaan kansainväliselle esittävien taiteiden yhteisölle ja muille kiinnostuneille englanninkielisten online-tietopakettien, eli “cookbookien” muodossa!

Digital Leapin cookbookit ovat digitaalisia käsikirjoja, jotka auttavat suunnistamaan digitaalisten työkalujen viidakossa. Materiaalit käsittelevät samoja aiheita kuin menneet neljä opintomoduulia ja tietotaitoja voidaan soveltaa kaikille esittävän taiteen aloille. Nämä online opaskirjat toimivat oivana lähtöpisteenä digitaaliselle tutkimusmatkalle. 

Materiaalit ovat vapaasti saatavilla projektin verkkosivuilla ja ne sisältävät asiantuntijahaastatteluja, moduulissa olleiden taiteilijoiden mietteitä, käytännön vinkkejä sekä linkkejä lisämateriaaleihin.

Kolme julkaistua materiaalikokonaisuustta käsittelevät markkinointia ja sosiaalista mediaa, digitaalisia tuotantoja sekä yleisösuhdetta.

Neljäs ja viimeinen cookbook julkaistaan aivan pian – seuraa Digital Leapia sosiaalisessa mediassa, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon julkaisusta!

Tutustu cookbookeihin täällä: https://digital-leap.eu/cookbooks/ 

www.digital-leap.eu
IG: digital_leap
FB: digitalleapeu