Hands some Feet: residenssirikas kevät!

  • Hands some Feet: Colorsphere
  • Hands some Feet: Käpälin (Kuva: Thomas Andrien)

Tänä keväänä Hands some Feet valmistelee kahta uutta teostaan: Colorsphere ja Käpälin. Molemmat teokset saavat ensi-iltansa vuonna 2023. Residenssit tapahtuvat pääasiallisesti Suomessa Cirkolla, Sirkus Faktorilla, Kangasala-talolla, sekä Belgiassa Up – Circus and Performing Arts -keskuksella.

Colorsphere

Colorsphere on hauska ja seikkailukas nykysirkusesitys koko perheelle. Esitys kertoo uuden ympäristön löytämisestä ja siihen sopeutumisesta. Colorspheren kuvitteelisessa, jatkuvasti muuttuvassa maailmassa asuu erilaisia pallomaisia, leikkisiä, mutta itsepäisiä olentoja, jotka muun muassa syövät ja syöksevät palloja. Teoksen hahmot leikkivät ja ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa näiden otusten kanssa, kun maailma heidän ympärillään muuttuu… Colorsphere tempaisee katsojan unohtumattomalle ja jännittävälle sirkusmatkalle täysin uusiin ulottuvuuksiin!

Esitys on tehty yhteistyössä Company Opuksen Kertun ja Adamin kanssa. Esitystä on kehitetty vuodesta 2021 lähtien ja se on ensimmäinen yhteistyö näiden kahden tamperelaisen nykysirkusryhmän välillä. Colorsphere saa ensi-iltansa syyskuussa 2023, mutta ryhmä esittää kaksi julkista demo-esitystä jo 26.5. klo 13 ja 18 Kangasala-talolla Kangasalalla.

Lisätietoa Colorsphere-esityksestä:
https://www.handssomefeet.com/colorsphere

Käpälin

Käpälin-nykysirkusteos on oodi kaiken tyyppisille käsityöläisille. Pientä puuvajaa muistuttavassa lava-asetelmassa Jeromy Nuuk yhdistää kaksi ammattitaitoaan puuseppänä ja sirkusartistina. Puusorvia ja muita työkaluja käyttäen, Jeromy valmistaa erilaisia puisia esineitä. Toistavan ja jopa puuduttavan työn keskellä tämä päiväuneksija lähtee tutkimaan puuelementin ja jongleerauksen odottamatonta symbioottista luonnetta. Jeromyn pidättelemätön intohimo ja rakkaus jongleeraukseen vie katsojan unenomaiselle ja hauskalle sirkusmatkalle, jossa käsityöläisen veri, hiki ja kyyneleet saavat esityksellisen muodon.

Teoksen työryhmä koostuu Jeromy ja Liisa Nuukista ja esitys saa ensi-iltansa heinäkuussa Belgiassa.

Lisätietoa Käpälin-esityksestä:
https://www.handssomefeet.com/kapalin

Hands some Feetin toimintaa ja kiertuetta voi seurata Instagramissa ja Facebookissa @handssomefeet sekä ryhmän kotisivuilla www.handssomefeet.com