Maaliskuun Flow-sirkus

  • Marta & Kim: Our Arms Grew Together (Kuva: Anna van Kooij)
  • Agit-Cirk: Kadonnut (Kuva: Jouni Ihalainen)

Flow Productions tekee vuosittain yhteistyötä oululaisten festivaalien kanssa ja tuo nykysirkusta osaksi niiden ohjelmaa. Maaliskuussa nähdään Oulun Musiikkijuhlilla Marta & Kim -duon Our Arms Grew Together sekä Lasten ja nuorten teatterifestivaalilla Agit-Cirkin Kadonnut. 

Our Arms Grew Together on alankomaalaisen tanssija Kim-Jomi Fischerin ja norjalaisen sirkustaiteilija Marta Alstadsæterin rakkaussuhteen intiimi omakuva. Maailmassa, joka korostaa itsenäisyyttä, he ovat valinneet keskinäisen riippuvuuden. Rehellinen ja melkein dokumentaarinen nykysirkusta ja -tanssia yhdistävä teos kertoo siitä, mikä normaalisti jää suljettujen ovien taakse: kahden ihmisen yhdeksi ruumiiksi tulemisen aistillisuudesta ja haavoittuvuudesta. Samalla se näyttää myös sen, mikä on epämukavaa: kyvyttömyyden kävellä pois toisen luota, päästää irti kontrollista ja henkilökohtaisista tavoitteista. Teos nostettiin Alankomaissa kriitikoiden vuoden paras -listalle vuoden parhaana sirkuskoreografiana vuonna 2022. Teos on suunnattu nuorille (14+) ja aikuisille. Esitykset ovat kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 24.-25.3.

Agit-Cirkin Kadonnut on koko perheen kaunis, hauska ja toisinaan hivenen vakavakin sanaton nykysirkusteos. Herkät tasapainot ja ihmeellinen pariakrobatia herättelevät ajattelemaan, kuinka tärkeää on välittää toisesta ja arvostaa jokaisen omaa erityistä tapaa loistaa. Kadonnut kahmaisee sinut mukaan sisäisen valonsa ja toisensa kadottaneiden sirkustaiteilijoiden muistojen ja toiveiden maailmaan, jossa uskomaton on jokapäiväistä. Matka sirkusseurueen kanssa vie sinut hersyvän naurun, pienten kommellusten ja muutamien piilotettujen kyynelten poluille, joiden päässä kajastaa yhteinen loisto.Teoksessa esiintyvät pariakrobaatit Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola. Teos on suunnattu perheille ja lapsille 5+. Esitykset ovat kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 28.-29.3.

Lisätietoja:

https://www.flowprod.fi/

https://teatteri.ouka.fi/naytelma/kadonnut/

https://omj.fi/konsertit-oulun-musiikkijuhlat/festivaali/