Vuoden ensimmäinen Teatteri&Tanssi+Sirkus ilmestynyt!

Vuoden ensimmäinen Teatteri&Tanssi+Sirkus ilmestyi 9. helmikuuta!

Näyttelijäliiton vuoden televisionäyttelijä -palkinnon saanut Pirjo Lonka kertoo rennosta otteestaan näyttelemiseen. Lonka ei tee roolejaan varten taustatyötä, vaan teksti ja keskustelu ohjaajan kanssa riittävät. ”Haluan vain päästä näyttelemään. Kaikki, mitä minun pitää osata, on tekstin ohella siinä hetkessä ja vastanäyttelijässä”.

Mikä sykähdytti ammattikatsojia viime vuonna? Seitsemän kriitikkoa pisti pakettiin vuoden esitystarjonnan hitit ja hudit. Entä mistä esityksestä sinä tykkäsit? Käy kertomassa oma suosikkisi verkkosivuillamme.

Viron venäläinen teatteri on osa eurooppalaista kulttuuria. Helmikuussa 2022 teatterin vastaava johtaja Svetlana Jantšek valittiin koko organisaation johtajaksi teatterin taiteellisen johtajan Filipp Lossin erottamisen seurauksena. Miten ukrainalaislähtöinen Jantšek vastaa ajan tuomiin haasteisiin?

Lisäksi:

Miten katsojan kokemus minuudesta muodostuu?

Minkälaista on olla esittävän taiteen tekijä Venäjällä juuri nyt?

Millä tavoin Miina Turunen tukee lapsinäyttelijöitä?

Arvioissa muun muassa Tanssiteatteri MD:n Ajanlasku, Matriarkaatti-esitys ja Marie Kajavan kirjoittama monologinäytelmä Merkintöjä (työnimi).

Tilaa lehti ja lue lisää:

www.teatteritanssi.fi/tilaa-lehti