Turun Seikkailupuiston avoin ohjelmistohaku Timantti-teatteriin

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto hakee lapsille ja perheille suunnattuja esityksiä Timantti-teatteriin

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto avaa avoimen ohjelmistohaun Timantti-teatterin syys- ja joulukaudelle 2023. Kaudelle valitaan noin kahdeksan teosta. Haku on käynnissä 6.2.- 28.2.2023. Haku tapahtuu Webropol-lomakkeella

Hakemuksia käydään läpi jo hakuaikana. Valittujen teosten esittäjiin ollaan yhteydessä 31.3.2023 mennessä. Aiemmissa hauissa mukana olleet hakemukset on jouduttu poistamaan Webropolista.

OHJELMISTOHAKU SYYS- JA JOULUKAUDELLE 2023
Etsimme eri-ikäisille lapsille, nuorille (alle 12.v) ja perheille suunnattuja valmiita teoksia esittävien taiteiden ammattilaisilta. Taidemuotoina voi olla teatteri, nukketeatteri, klovneria, tanssi, sirkus, musiikki, taikuus tai näiden yhdistelmiä. Huomioimme valinnoissa myös mahdollisen työpajan esityksen lisänä ja arvostamme osallisuuden mahdollistamista. Toivomme tarjouksia myös joulukauteen sopivista teoksista. Ohjelmistoon pyritään valitsemaan pääsääntöisesti teoksia, joita lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa ei ole lähikausina esitetty. Ohjelmisto pyritään rakentamaan mahdollisimman monipuolisista eri ikäisille suunnatuista ja eri taiteenlajien teoksista sekä painottaa valinnoissa myös sellaisia teoksia, jotka ei ole suurelle yleisölle vielä niin tunnettuja.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston toiminnan keskiössä on lapsi ja lasten mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa. Tulevan kauden ohjelmistoa kootessa päätöksien teossa on osittain apuna lapsiraati, joka pääsee antamaan äänensä ja kommenttinsa ehdokkaiden kuvien/videoiden ja tiiviin markkinointitekstin perusteella: millaisia esityksiä he tahtovat nähdä ja näyttää muille lapsille. Lapsiraati koostuu lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston teatteriharrastuksen lapsista.

Esityksen suositus pituus on 30-50min. Suositus kasaus- ja purkuajasta on maksimissaan 2 h. Tilaan on mahdollista päästä vasta esityspäivänä. Esitystilana toimii satapaikkainen Timantti-teatteri ja talon teknikko on käytettävissä esityspäivänä valoissa ja äänissä. Tekniset speksit: salin korkeus on n.5.5 m, näyttämöala n.8x8m (ilman katsomoa n. 11x8m), äänipöytä Midas M32R, valopöytä MaqicQ MQ60, projektori Hitachi CP-WX8255A, valkokangas 4x4m.

Pyydämme huomioimaan jo hakuvaiheessa, että YEL muutosten myötä myös Turku kuntatoimijana vaatii kaikilta laskuttavilta tahoilta YEL-vakuutuksen. Vaihtoehtoisesti laskutus voi tapahtua esimerkiksi yhdistyksen, yrityksen tai osuuskunnan kautta, jolloin YEL-vakuutusta ei vaadita.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto tuottaa laadukasta lastenkulttuuria: luovaa toimintaa, kursseja, elämyksiä ja esittävää taidetta lapsille, nuorille ja perheille ympärivuotisesti. Seikkailupuisto on osa valtakunnallista lastenkulttuurikeskusten verkostoa toimien koko historiansa ajan, vuodesta 1982, lastenkulttuurin tuottajana. Vaihtuvat teatteriesitykset, osallistavat tapahtumat sekä työskentely taidepajoissa ovat toiminnan kulmakiviä. Seikkailupuiston toiminta on osa Turun kaupungin Vapaa-aikatoimialan Nuorisopalveluiden ylläpitämää toimintaa.

Kysymyksiä esitystoiminnastamme ja teoshausta voi osoittaa tuottajalle osoitteeseen