Flow-sirkuksen maaliskuu

  • Rapid Eye Company: Cul de Sac
  • Marta & Kim: Our Arms Grew Together (Kuva: Anna van Kooij)
  • Agit-Cirk: Kadonnut (Kuva: Jouni Ihalainen)

Oululaisen Flow Productionsin kuratoimassa Flow-sirkus esityssarjassa vierailee maaliskuussa kolme teosta: tanskalaisen Rapid Eye Companyn Cul de Sac, hollannissa asuvan Marta&Kim-akrobaattiduon teos Our Arms Grew Together sekä Agit Cirkin Kadonnut. 

CUL DE SAC

Cul de Sac heittää teoksen päähenkilöt diplomaattiseen painiotteluun, jonka tehtävänä on ratkaista umpikujaan päättyneet neuvottelut. Huonosti istuviin tarrapukuihin pukeutuneina jonglöörit Samuel Gustavsson ja Petter Wadsten käyvät taistoon maailman toimettomuutta ja muutosvastarintaa vastaan.  Kaksi jonglööriä, 230 metriä tarranauhalla päällystettyjä putkia ja idea. Riittääkö se uuden maailmanjärjestyksen rakentamiseen? Teoksen kolme esitystä järjestetään kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 3.-4.3.

OUR ARMS GREW TOGETHER

Tanssija Kim-Jomi Fischer ja sirkustaiteilija Marta Alstadsæter yhdistävät teoksissaan nykysirkusta ja -tanssia hyvin orgaanisella tavalla. Teos Our Arms Grew Together on omakuva tekijöidensä rakkaussuhteesta. Maailmassa, joka korostaa itsenäisyyttä, he ovat valinneet keskinäisen riippuvuuden.

Tämä intiimi, rehellinen ja melkein dokumentaarinen teos kertoo siitä, mikä normaalisti jää suljettujen ovien taakse: kahden ihmisen yhdeksi ruumiksi tulemisen aistillisuudesta ja haavoittuvuudesta. Samalla se näyttää myös sen, mikä on epämukavaa: kyvyttömyyden kävellä pois toisen luota, päästää irti kontrollista ja henkilökohtaisista tavoitteista. Tekijät kysyvät uskallammeko hukata itsemme ja muodostaa yhteisen identiteetin ollen riippuvaisia toisistamme?

Kaksi esitystä toteutetaan yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien kanssa kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 24.-25.3.

KADONNUT

Kadonnut on koko perheen kaunis, hauska ja toisinaan hivenen vakavakin sanaton nykysirkusteos. Herkät tasapainot ja ihmeellinen pariakrobatia herättelevät ajattelemaan, kuinka tärkeää on välittää toisesta ja arvostaa jokaisen omaa erityistä tapaa loistaa.

Kadonnut kahmaisee sinut mukaan sisäisen valonsa ja toisensa kadottaneiden sirkustaiteilijoiden muistojen ja toiveiden maailmaan, jossa uskomaton on jokapäiväistä. Matka sirkusseurueen kanssa vie sinut hersyvän naurun, pienten kommellusten ja muutamien piilotettujen kyynelten poluille, joiden päässä kajastaa yhteinen loisto.

Teoksessa esiintyvät pariakrobaatit Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola. Esitykset järjestetään yhteistyössä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin kanssa kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 28.-29.3.