Flow-sirkus -esityssarja täyttää 10 vuotta

  • Wes Peden: Rollercoaster (Kuva: Fatimeh Hekmantadish)
  • Rapid Eye Company: Cul de Sac (Kuva: Cosmin Cirstea)
  • Marta & Kim: Our Arms Grew Together (Kuva: Anna van Kooij)
  • Agit-Cirk: Kadonnut (Kuva: Jouni Ihalainen)

Vuonna 2006 perustetun oululaisen Flow Productionsin kuratoima ja tuottama nykysirkuksen huippuja esittelevä Flow-sirkus -esityssarja täyttää 10 vuotta. Juhlat jatkuvat koko kevätkauden ajan neljällä eri teoksella. 

Tammi-helmikuussa kulttuuritalo Valveella vierailee jonglööri Wes Peden teoksella Rollercoaster, joka on saanut innoituksensa vuoristoradoista. Rollercoaster on jonglööri Wes Pedenin sooloteos, joka käsittelee vapauden ja turvallisuuden välisen tasapainon löytämistä huippumodernin pop-punk-jongleerauksen avulla.  Rollercoaster edustaa ehkä ainutlaatuisinta koskaan tehtyä jongleerausta. Useilla kansainvälisillä palkinnoilla huomioitu Wes Peden on lapsuudesta asti tutkinut painovoimaa ja mahdollisuuksia haastaa se. Hän on valmistunut Tukholman taideyliopistosta ja ammattiurallaan esiintynyt jo 25 maassa. Rollercoasterista järjestetään 8 esitystä Valvesalissa 31.1.–4.2.2023.

Maaliskuussa sarja jatkuu tanskalaisen Rapid Eye Companyn teoksella Cul de Sac, Alankomaissa asuvan Marta & Kim -duon tanssia ja pariakrobatiaa yhdistävällä teoksella Our Arms Grew Together sekä Agit Cirkin lastentuotannolla Kadonnut. Martan ja Kimin esitykset järjestetään yhteistyössä Oulun Musiikkijuhlien ja Agit Cirkin esitykset yhteistyössä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalin kanssa. Kaikki vierailut toteutaan yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa.

Flow-sirkus on toteuttanut tähän mennessä 63 vierailua, joista 2/3 on ollut kotimaisia ja 1/3 ulkomaisia. Esityssarjan valtteja on ollut menestyksekkään brändin luominen ja verkostomainen yhteistyö oululaisten festivaalien ja kulttuurilaitosten kanssa. Brändityössä oleellista on ollut rakentaa yleisön vankka luottamus sisältöön, vaikkei se tunne Flow-sirkuksessa vierailevia artisteja etukäteen. Flow-sirkus onkin saanut vankan jalansijan oululaisessa kulttuurielämässä. 

Yksi esityssarjan kehittämisen kulmakivistä on lisäksi ollut jo neljä vuotta jatkunut yhteistyö Taidetestaajat -hankkeen kanssa. Se on merkinnyt vuosittain useammalle vierailuteokselle lisäesityksiä ja Flow’lle mahdollisuutta kehittää yleisötyötä ja kasvattaa uutta yleisöä. Flow-sirkuksessa kävi viime vuonna 3500 kahdeksasluokkalaista. 

Viimeisin yhteistyökuvio on syntynyt Varjo-festivaalin kanssa. Musiikin ja kaupunkikulttuurin festivaali Varjon ja Flow’n tavoitteena on vuosi vuodelta lisätä sirkusohjelmaa yhä näkyvämmäksi osaksi festivaalia. Festivaali järjestetään tulevana kesänä 16.–17.6.2023.

Lisätietoja: flowprod.fi