Company Portmanteau – Kiertue ja lähestyvät ensi-illat

  • Company Portmanteau: Pimiö (Kuva: Andre Baumecker)
  • Company Portmanteau: Piste, piste, piste (Kuva: Artur Gavalda)
  • Company Portmanteau: Perto (Kuva: Mikko Pirinen)
Company Portmanteaun uusi vuosi alkoi residenssissä tulevaa Pimiö-teosta työstäen sekä valmistautumalla niin Ruotsissa tapahtuvaan pitch-tilaisuuteen, Piste, piste, piste -teoksen kiertueeseen kuin Pertoteoksen Helsingin ensi-iltaan. 
Pimiö on fyysinen ja visuaalinen tutkimus analogisesta valokuvauksesta, joka toteutetaan näyttämöllä esityshetkessä. Teos saa ensi-iltansa 20.4.2023 WHS Teatteri Unionissa.

Piste, piste, piste on monitaiteinen lapsille ja nuorelle yleisölle suunnattu esitys, joka pohjautuu brasilialaiseen lastenkirjaan “Três Pontinhos” (Kolme pientä pistettä). Teos esitetään kaksi kertaa Porvoon Taidetehtaalla 16.2., minkä jälkeen se suuntaa Portugalin Santa Maria da Feiraan, jossa se on 26.2. osana Cineteatro António Lamoson ohjelmistoa.

Helmikuun 18. päivä Company Portmanteau osallistuu CircusExpo-tapahtumaan Ruotsissa, jonne ryhmä valittiin esittelemään viimeisimpiä teoksiaan. Tapahtuma luo toivon mukaan tilaisuuden verkostoitua ja sitä kautta tavoittaa uusia yleisöjä teoksilleen.

Loppukuun ajan ryhmä valmistautuu Perto-esityksen Helsingin ensi-iltaan Cirko – Uuden Sirkuksen Keskuksessa 24.3. Esitykset jatkuvat 1.4. saakka.

”Perto” tarkoittaa portugaliksi “lähellä” tai “vieressä”. Teoksessa kamerat kuvaavat näyttämötapahtumia, joiden merkitykset muuntuvat ja laajenevat kuvamanipulaation avulla. Esitys luo yhdessä live-videokuvan ja esiintyjien kanssa kiehtovan mielikuvituksellisen tilan, jossa virtuaalisen ja todellisen rajat hämärtyvät. Perto yhdistää nykysirkusta, videotaidetta, tanssia ja fyysistä teatteria ja käsittelee teknologian kautta välitettyjä ihmissuhteita sekä eri kommunikaation muotojen kautta tapahtuvaa vuorovaikutusta.