Recover Laboratoryn Satamiljoonaa prosenttia teoksen odotettu ensi-ilta Stoalla!!

  • Recover Laboratory: Satamiljoonaa prosenttia (Kuva: Sofi Häkkinen)

Satamiljoonaa prosenttia on kilpailu huomiosta – ja esityksen voittajan valitsee yleisö.

Teos kyseenalaistaa suorituskeskeistä somen ja tosi-teeveen kyllästämää elämäntyyliä, ja tuo esiin tälle ajalle ominaisen yksilökeskeisyyden. Esitys on inspiroitunut esillä olosta, sosiaalisesta mediasta, tosi-tv:stä, kapitalismista, tykkäyksistä ja algoritmeista.

Valokeilassa ovat muusikko Aleksi Kinnunen ja nykysirkustaiteilija Miradonna Sirkka. Kisavälineinä toimivat rummut ja muoviputket. Kilpailua tuomaroi kuvataiteilija Sofi Häkkinen.

Teos on absurdi kuvaelma päättömästä huomionhausta ja esiintyjien valtataistelusta. Kaaoksen, levähdysten ja ärräpäiden seassa nähdään kiusaantuneisuutta, todellisuutta, kauneutta, vauhtia, tylsiä juttuja ja hirvittäviä tilanteita. Kisaa tuomaroiva kuvataiteilija poimii esiintyjiltä ja katsojilta impulsseja kilpailua yllyttääkseen.

Tässä tärkeäksi nousee huomion saavuttamisen jälkeinen tyhjyys. Mitä sitten kun huomio tai tavoitteet on saavutettu? Ei mitään? Pitää keksiä uusia unelmia ja kaikki alkaa taas alusta? Koko ajan pyöritään ympyrää, eikä mitään lopullista maalia tai määränpäätä ole olemassakaan”, Häkkinen, Kinnunen ja Sirkka pohtivat.

Satamiljoonaa prosenttia on itsenäinen jatkumo kesällä 2021 korona-aikaan mukautetulle Yökävely-teokselle. Helsingin Cirkolla esitetty hypnoottinen Yökävely keskittyi kilpailun sijaan huomion antamiseen. (HS:n arvio Yökävelystä)

Recover Laboratory on ihmiskohtaamisiin erikoistunut helsinkiläinen taidekollektiivi, joka kutsuu kokemaan taidetta kokonaisvaltaisesti. Ryhmää luotsaavat taiteilijat Miradonna Sirkka ja Sofi Häkkinen sekä kokemussuunnittelija Inna Huttunen, joiden pulppuilevan mielikuvituksen tuloksena syntyy herkullisia, usein immersiivisiä nykytaiteen ja nykysirkuksen yhteentörmäyksiä. Teokset toteutetaan usein epätavanomaisiin esitystiloihin, kuten jätevedenpuhdistamoihin ja maanalaisiin labyrintteihin. Nyt vuorossa ovat maanpäälliset blackbox-näyttämöt.

Esitykset
26.11. klo 19.00 / 27.11. klo 15.00 / 30.11. klo 19.00 / 1.12. klo 19.00 / 3.12. klo 19.00

Teos sisältää kovia ääniä ja vilkkuvia valoja.

Liput
Alennuslippu 15 € / Peruslippu 20 € / Show & Dinner -lippupaketit alkaen 36 €
www.lippu.fi/artist/recover-laboratory

Recover Laboratory
recoverlaboratory.com
instagram.com/recoverlaboratory

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: