Flow-sirkuksen marraskuu

  • Company HMG: 3D (Kuva: Susana Chicó)
  • Race Horse Company: O'DD (Kuva: Minja Kaukoniemi)

Flow Productionsin järjestämässä Flow-sirkus -esityssarjassa vierailee marraskuussa kaksi teosta: ranskalaisen Company HMG:n 3D ja Race Horse Companyn O’DD.

3D-teoksessa esiintyy akrobaatti ja nuorallatanssija Jonathan Guichard, joka on luonut erikoisen sirkusvälineen, kaarevan puisen laudan, johon on jännitetty vaijeri. Tämä isokokoinen, kolmiulotteinen jousenkaltainenväline keinuu, rullaa ja kääntyilee sirkustaiteilijan tanssiessa ja tasapainoillessa sen kanssa. Samalla syntyy jatkuvasti muuttuva äänimaisema, jonka toteuttamiseen myös äänisuunnittelija Mikaël Le Guillou osallistuu.  Tuloksena on jännittävä, leikkisä ja hyvin omintakeinen teos, jota yleisö pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä.

Jonathan Guichard on tehnyt sekä omia teoksia että esiintynyt niin perinteisissä sirkusryhmissä kuin nykysirkustuotannoissa, mm. Yoann Bourgeoisin teoksessa. 

Tiedossa on virtuoosinen ja lämminhenkinen esitys, joka sopii aikuisille ja kouluikäisille lapsille.

Iltaesitykset ovat Valvesalissa 9. ja 11.11. klo 19 ja niiden lisäksi teosta esitetään päivänäytöksinä kuusi kertaa 8-luokkalaisille taidetestaajille. 

Trailerilinkki 3D teokseen:

https://youtu.be/TQnIxZfMLvY

Marraskuun lopulla Valvesalissa nähdään vuonna 2022 Sirkuksen Lumo-palkinnolla huomioitu Race Horse Companyn O’DD. Se on Sci-fin maailmoista inspiraatiota ammentava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin kunnianhimoinen sooloteos vie kokijan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen. Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleensyntymien kautta: voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle?

Sanattoman liikkeen ja välinemanipulaation ilmaisua täydentävät live-looppauksen pioneerin Miro Mantereen unenomainen äänimaisema sekä Jere Mönkkösen ja Eero Alavan vahvan audio-visuaalisen kokemuksen viimeistelevä valosuunnittelu.

O’DD esitetään kaksi kertaa Taidetestaajille 22.-23.11. klo 13 ja kaksi kertaa muulle yleisölle 25.-26.11.

Flow-sirkus vierailut järjestetään yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa.

Trailerilinkki: https://youtu.be/INQZtIrFlxY