Blind Gutin loppusyksy: vauvasirkusta ja vuoden neljäs ensi-ilta

  • Blind Gut Company: Maannos (Kuva: Saana Peura)
  • Blind Gut Company: Maannos (Kuva: Saana Peura)
  • Blind Gut Company: Meritähdenlento (Kuva: Tuomas Vuorinen)

Blind Gut Companyn vuosi on ollut puuhakas ja jatkuu sellaisena loppuunsa asti. Vuoden aikana kantaesityksensä on saanut kolme uutta teosta: Transparent Surfaces, Meritähdenlento sekä Kummaa kiepuntaa ja turmiontemppuja. Tuomas Vuorisen sooloteos Maannos on kauden 2022 neljäs ensi-ilta. Teoksen voi nähdä Joensuun Näyttämöllä 8.-11.12.2022.

Marraskuussa puolestaan jatkuvat vauvasirkusteos Meritähdenlennon esitykset osana Helsingin kaupungin Kulttuurin Kummilapset -hanketta. Ensi vuonna esitys on saatavilla myös muille kuin helsinkiläisvauvoille, kun esitys suuntaa Suomen markkinoille. Ota yhteyttä, jos etsit vauvaesitystä ohjelmistoon!

Maannos – Nykysirkussoolo metsästä, juurista ja elämästä

Uudessa sooloteoksessaan sirkustaiteilija Tuomas Vuorinen purkaa kokemaansa merkityksen puutetta ja tyhjyyden tunnetta sekä menee metsään etsiessään ratkaisua. Voiko luontoyhteyden vahvistaminen muistuttaa jotakin olennaista ihmisenä olemisesta? Teoksessa Tuomas rakentaa näyttämölle lapsuutensa metsän ja kutsuu yleisön kanssaan vaellukselle, etsimään elinvoimaisuuden lähdettä.

Maannos on esinemanipulaatioon ja keppijongleeraukseen pohjautuva nykysirkusteos, jonka vahva visuaalisuus rakentuu kerros kerrokselta videotaiteen yhdistyessä tanssinomaiseen liikkeeseen ja installaatiomaiseen lavastukseen.

Ohjaus ja esiintyminen: Tuomas Vuorinen
Animaatiot: Jere Virta
Äänisuunnittelu: Ville Aalto
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
Ulkopuolinen silmä: Saana Peura
Tuotanto: Blind Gut Company
Ensi-ilta: 8.-11.12.2022 Näyttämö, Joensuu
Tukijat: Helsingin kaupunki, Koneen säätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus

Meritähdenlento

Meritähdenlento on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa. Vedenalaisessa maailmassa seikkailevat kahden esiintyjän lisäksi muun muassa leikkisät kalat, mystiset meduusat ja värikkäät korallit. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä. Meritähdenlento soveltuu ensimmäiseksi esityskokemukseksi 0–1-vuotiaille lapsille ja lumoaa myös aikuiset.

Esiintyjät: Inga Björn/Saana Peura ja Tuomas Vuorinen
Ohjaus, lavastus, puvustus: Blind Gut Company
Valo- ja äänisuunnittelu: Tuomas Vuorinen
Tuotanto: Cirko – Uuden sirkuksen keskus ja Blind Gut Company