Unga Teaternin syyskausi avautuu Jenni Kallon ohjauksella

  • Unga Teatern: Den 25. maj (Kuva: Tomevski & co, Studio Kalevankatu)

Espoolaisen lasten- ja nuortenteatteri Unga Teaternin syyskauden ensimmäinen ensi-ilta on saksalaisen kirjailija Erich Kästnerin kirjaan pohjautuva Den 35. maj. 1930-luvulla ilmestyneen kirjan on dramatisoinut näytelmäkirjailija Annina Enckell. Esityksen ohjaa sirkustaiteilija Jenni Kallo, yksi suomalaisen sirkustaiteen tunnetuimmista nimistä myös kansainvälisesti.

30. syyskuuta ensi-iltansa saavassa esityksessä nähdään sirkustaidetta myös lavalla: mukana ovat Katerina Repponen ja Pasi Nousiainen eli akrobaattiduo Kate & Pasi. Heidän lisäkseen näyttämöllä nähdään Marika Parkkomäki, Frank Skog ja Kristian Thulesius. Teatteri-ilmaisu, kellontarkka dialogi, fyysinen komedia ja sirkus sujuvat koko ensemblelta suvereenisti.

Taiteelliseen suunnitteluryhmään kuuluvat Jenni Kallon ja sirkusohjaaja Mirja Jauhiaisen lisäksi Karoliina Korhonen, joka vastaa esityksen lavastuksesta ja visuaalisesta kokonaisuudesta. Idean Den 35. maj -esityksestä esitteli Unga Teaternin edellinen taiteellinen johtaja Meri Anna Hulkkonen. Ääni- ja valosuunnittelija Jukka Hannukainen Unga Teaternista ja valotaiteilija Ainu Palmu ovat vastaavat esityksen kiehtovasta ääni- ja valomaailmasta.

Syyskauden 2022 ajan Den 35.maj esitetään ruotsiksi, suomenkielinen ensi-ilta on vuorossa 2. helmikuuta 2023. Esitys sopii kaikille kuusi vuotta täyttäneille.

Konrad on hyvä matematiikassa, mutta häneltä puuttuu ei ole mielikuvitusta. Opettaja on antanut Konradille tehtävän kirjoittaa kotiaine Etelämerestä, ja Konradin mielestä tehtävä on vaikea. Onneksi on 35. toukokuuta, jolloin mitä tahansa saattaa tapahtua. Konradin seikkailu alkaa vierailulla Agapetus-sedän luona. Mielikuvitukselliselle matkalle kohti Etelämerta päästään Sirkushevosten Matkatoimiston kautta, kuinkas muuten.

Saksalainen kirjailija Erich Kästner (1899–1974) tunnetaan monipuolisista lapsille suunnatuista teoksistaan. Pasifismi ja kirjallisuuden avulla kehittyvä mielikuvitus olivat Kästnerille ensiarvoisen tärkeitä. Kästnerin tuotanto on hämmästyttävän modernia ja edelleen ajankohtaista: kirjailija otti tuotannossaan kaikki elolliset oliot ja ikäluokat tasaveroisina huomioon, korosti yhteisöllisyyden ja yhteistyön voimaa ja osoitti kaikenlaisen aggression typeryyden. Unga Teaternin Den 35. maj sopiikin kaikenikäisille esikouluikäisistä lähtien.

Esikoulu- ja kouluryhmät voivat lisäksi tilata esitykseen liittyvän hauskan työpajan, jossa tutustutaan varjoteatteriin ja tehdään matka Etelämerelle. Työpaja on sovitettu koulun opetussuunnitelmaan ja sen suunnittelija on näytelmäkirjailija, näyttelijä Harriet Abrahamsson Unga Teaternista.

Den 25. maj:n ruotsinkielinen ensi-ilta on 30.9.2022 kello 19 Unga Teaternissa Kilossa, osoite Nuijalantie 9, 02630 Espoo.

Esityksen kesto on 1,5 h (sis. väliajan), muut esitykset ovat arkisin klo 10 ja lauantaisin klo 15.

Suomenkielinen ensi-ilta 35. toukokuuta on vuorossa 2.2 2023. Esityksiä on sen jälkeen sekä ruotsiksi että suomeksi 30.4.2023 asti.  

Liput Lippupisteestä, https://www.lippu.fi/artist/unga-teatern/den-35-maj-sve-3143616/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 09 8620 8200 

https://www.ungateatern.fi/