Recover Laboratoryn oma toimitila avautuu & muita uutisia

  • Recover Laboratory: Satamiljoonaa prosenttia (Kuva: Sofi Häkkinen)

Recover Laboratory jalkautuu Helsingin Kallioon omaan toimitilaan – ainakin ensi vuoden maaliskuuhun saakka! Vaasankadun tilan avajaisia vietetään lokakuussa 2022. Tilaan kaavaillaan erilaista monitaidetoimintaa, kuten näyttelyitä, demoja, keskustelutilaisuuksia, residenssejä, työpajoja ja toki ryhmän omaa day-to-day toimintaa. Seuraa meitä instassa, niin olet ajan hermolla tilan tilanteesta!

Instagram: @recoverlaboratory (siirryt toiselle sivustolle)

Recover Laboratoryn lasten immersiivinen teos <3 on valittu Suomen edustajaksi CircusNextiin 2022. Teoksesta tehtiiin demo Kolarissa residenssissä elokuussa 2022. Kiitos yhteistyöstä Rohki Hyä -sirkus ja Kolarin kunta!

Lisätietoja teoksesta: 

<3 (Sydän) on kupliva nykysirkusesitys ja upottava ihmemaailma, johon lapset ja nuoret kutsutaan vierailulle. Esityksessä yhdistyvät vannemanipulaatio, nukketeatteri, äänitaide sekä kuvataide. Esiintyjien välineinä toimivat vanteet, muovispiraalit, vesijohtoputket ja saippuakuplat.<3 on saari, jolle astutaan seikkailen vedenalaisen maailman läpi. Vedenalainen maailma muodostuu veistoksista, äänistä ja valotaiteesta. Saarella asustaa erimuotoisia möykkyjä, joilla kullakin on oma persoonallisuutensa. Teoksen kautta opetellaan kohtaamaan erilaisia konflikteja ja ongelmia lempeästi ja omat sisäiset ristiriidat hyväksyen.

Teosta ovat tukeneet Kulttuurirahasto, Koneen Säätiö, Kolarin Kunta sekä Taiteen Edistämiskeskus. Residenssejä ovat tarjonneet Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Sirkus Faktori sekä Rohki Hyä Sirkus

Työryhmä:
Esiintyjät: Maiju Saarimaa, Susanna Liinamaa ja Miradonna Sirkka
Ääni: Samuli Kivelä
Valo: Alina Pajula
Nukketeatteri: Anna Nekrassova
Kuvataiteilija: Sofi Häkkinen

Teos on yhteistuotanto Recover Laboratoryn kanssa / Inna Huttunen

Lisäksi kauan odotettu black box -teoksemme Satamiljoonaa prosenttia saa vihdoin ensi-iltansa marraskuussa 2022. Lisäinfoa seuraa myöhemmin syksyllä. Laittakaa jo kalentereihinne ensi-ilta 26.11. 😉 

Satamiljoonaa prosenttia on kahden esiintyjän välinen kilpailu huomiosta. Kilpailun voittajat valitsee yleisö. Kilpailuvälineinä toimivat muoviputket ja rummut – esiintyjinä muusikko ja nykysirkustaiteilija. Esitys on absurdi kuvaelma siitä miltä elämä tällä hetkellä tuntuu.

Lavalla näkyy kokoelma kiusaantuneisuutta, todellisuutta, häpeää, vauhtia, surrealismia, kauneutta, tylsiä juttuja, toisen tukea sekä meditatiivisia ja hirvittäviä tilanteita.

Konsepti, käsikirjoitus: Miradonna Sirkka, Sofi Häkkinen, Aleksi Kinnunen
Esiintyjät: Miradonna Sirkka, Aleksi Kinnunen, Sofi Häkkinen
Kuvataiteilija: Sofi Häkkinen
Äänisuunnittelu: Aleksi Kinnunen
Valot: Alina Pajula
Puvustus: Hanna Herva
Dramaturginen tuki: Jarkko Lehmus / Cirko, Emma Kunnas
Tuotanto: Inna Huttunen / Recover Laboratory