Lumo Companyn Lolan Suomen ensi-ilta lokakuussa

  • Lumo Company: Lola (Kuva: Heidi Honkala)
  • Lumo Company: Lola (Kuva: Heidi Honkala)
  • Lumo Company: Lola (Kuva: Heidi Honkala)
Lola-teos saa vihdoin myös Suomen ensi-iltansa. 
 
Lokakuussa Lola vierailee Joensuussa, Näyttämöllä 20.10.2022 ja Tampereelle, Sorin Sirkuksella 22.10.2022. Suomen esitysten jälkeen Lola matkaa Ruotsiin Sundsvalliin Cirkuslyftedin järjestämälle Cirkus Festivaalille 25.–26.10.2022.
 
Teosta on aiemmin esitetty vain Isossa-Britanniassa – The Lowryssa, Bristolissa Circomediassa ja Lontoossa Jacksons Lane teatterissa. Teoksessa esiintyvät Hanna Moisala sekä Angeliki Nikolakaki.
 
Lämpimästi tervetuloa katsomoon.

Lola on vinksahtanut tutkielma muistamisesta ja muistamattomuudesta. Kahden sirkustaiteilijan – nuorallatanssijan ja ilma-akrobaatin – esityksessä turhautuminen kumpuaa hetkistä, jolloin maailmasta halutaan pitää tiukasti kiinni, mutta ote lipeää. Lola käsittelee yksinäisyyden, sosiaalisen ulkopuolisuuden ja dementian teemoja mustan huumorin ja sirkustaiteen kautta. Lola on yhden muistihäiriöisen ihmisen tarina sekä sirkustaiteilijoiden abstrakti näkemys siitä, mitä muisti on. Esityksen aikana käydään läpi laaja tunneskaala, sillä fyysinen komedia ja sirkustemput tuovat vakavaan aiheeseen huumoria ja keveyttä vahvan absurdin pohjavireen lisäksi.

Esiintyjät: Hanna Moisala & Angeliki Nikolakaki
Ohjaaja: Taina Kopra
Valosuunnittelu: Ville Finnilä
Puvustaja: Kitte Klemettilä
Videointi ja traileri: Jonathan Fraser / ARORA Studios
Tuottaja: Lumo Company / Hanna Moisala 
Tuotanto: Lumo Company
Yhteistuotanto: Jacksons Lane Theatre
Lavastus: Riku Rokkanen
Äänet: Pekka Vesamäki
Tukijat: Alfred Kordelin Foundation, TelepArt, Sea Change Arts, Sea Monkey Residency, Sorin Sirkus