Kolme sirkusryhmää on valittu Itä- ja Pohjois-Suomen TIE 6\79-kiertueelle

Kolme sirkusryhmää esiintyvät Joensuussa, Nurmeksessa, Rovaniemellä ja Kittilässä kuluvan vuoden loka-, marras- ja joulukuussa. Sirkuskiertueet tarjoavat uransa alkuvaiheessa oleville sirkustaiteilijoille tuetun mahdollisuuden esiintyä Joensuusta Kittilään kulkevan valtatien varrella. 

Ensimmäisenä kiertueensa käynnistää lokakuussa 2022 tamperelaislähtöinen ryhmä Akropatit esityksellään Muiat. Ensimmäisen kiertueen reitti kulkee Kittilästä Rovaniemen ja Nurmeksen kautta Joensuuhun. Toinen kiertueen toteuttava ryhmä on TipTop Walkers, jonka Yökylä-esitystä kuljetetaan Joensuusta pohjoiseen päin. Kolmas Itä- ja Pohjois-Suomen sirkuskiertueelle lähtevä ryhmä  on oululainen tanssi- ja sirkusduo Kat&Jared, joka esittää teoksen Shapes of Water ensin Kittilässä. Koko 6\79 kiertuekokonaisuus päättyy Joensuun esitykseen joulukuun alussa.

TIE 6\79-sirkuskiertueen toteuttaa kolme vakiintunutta sirkustoimijaa, jotka haluavat auttaa uransa alkuvaiheessa olevia sirkusammattilaisia esiintymään laajalla maantieteellisellä alueella. Kiertueen tarkoituksena on rikastaa neljän paikkakunnan sirkusalan esitystarjontaa sekä luoda yhdessä kokeneiden ja aloittelevien sirkusammattilaisten kesken hyviä kiertuekäytäntöjä Suomessa. Toteutuksesta vastaavat joensuulainen Sirkus Supiainen, Rovaniemellä toimiva Piste Kollektiivi sekä kittiläläinen Hiljaisuus ry.

6\79-sirkuskiertueelle valittiin kolme uransa alkuvaiheessa olevaa sirkusryhmää avoimen haun perusteella. Valinnoissa painotettiin nuoria tekijöitä sekä teosten soveltuvuutta käytössä oleviin esitystiloihin. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 17. Hakijoille tarjottiin mahdollisuutta palautteeseen hakemuksista ja palautteet annetaan syyskuun aikana. Hakijoihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.