Kysely apurahoista vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille

Arvoisa taiteilija!

Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke järjestää syyskuussa koulutuksen Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenille. Jäsenet ovat Suomessa toimivia taiteen tekemistä rahoittavia säätiöitä ja rahastoja. Koulutuksessa voimme esitellä heille faktoja siitä, millaisia esteitä apurahojen hakemisessa ja saamisessa on. Jos haluat kantaa kortesi tähän kekoon, olisimme kiitollisia, jos vastaisit linkistä löytyvään kyselyyn. 

Jos lomakkeen täyttäminen on sinulle hankalaa, voimme lähettää kysymykset sinulle sähköpostitse ja voit vastata niihin haluamassasi muodossa, esimerkiksi sähköpostiviestillä tai videolla. Jos haluat saada kysymykset sähköpostiisi, ota yhteyttä Johanna Mattilaan, , p. 044 0469548. Huomioithan, että lomakkeen monivalinta- ja rasti ruutuun -kysymyksissä valintaruudun voi ruudunlukuohjelmilla valita välilyöntinäppäimellä.

Kaikkiin kysymyksiin ei ole pakko vastata.

Voit vastata kyselyyn, vaikka et olisi koskaan saanut tai edes hakenut henkilökohtaisia apurahoja. Haluamme saada tietoa myös siitä, miksi jotkut taiteilijoista eivät hae apurahoja. Voit vastata, jos taiteen tekeminen on sinulle tavoitteellista ja tärkeää, vaikka et tuntisi olevasi varsinaisesti taiteen ammattilainen. Voit vastata, jos identifioidut esimerkiksi vammaiseksi, rammaksi, pitkäaikaissairaaksi, kuuroksi tai viittomakieliseksi tai sinulla on muita saavutettavuuteen liittyviä tarpeita.

Pyrimme kartoittamaan mahdollisimman laajasti apurahoihin liittyviä esteitä. Jos sinulla on tiedossa kohderyhmään kuuluva tuttu (vammainen tai viittomakielinen taiteilija), jota emme ole tavoittaneet tällä pyynnöllä, toivomme että välität hänelle tämän viestin.

Vastaathan kyselyyn ma 5.9.2022 mennessä.

Apurahakysely vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille Google Drivessa.

Tietosuoja ja luottamuksellisuus

Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti ja luottamuksellisesti. Vastauksia anonymisoidaan tarvittaessa.

Kun olemme koonneet vastauksista saadut tiedot yhteenvedoksi, kaikki yksittäiset lomakkeet ja muulla tavalla lähetetyt vastaukset hävitetään. Vastaukset hävitetään viimeistään lokakuussa 2022. Kulttuuria kaikille -palvelu ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry säilyttävät vastausten yhteenvedon myös tämän jälkeen.

Lähettämiäsi tietoja käytetään Säätiöt ja rahastot ry:n jäsenille suunnatussa koulutuksessa, muissa Kulttuuria kaikille -palvelun ja Suomen Kulttuuriyhdistys EUCREA ry:n järjestämissä koulutuksissa ja mahdollisesti myös tutkimustarkoituksiin tulevaisuudessa.

Käytämme Google Forms -lomaketta siksi, että se on tällä hetkellä saavutettavin tiedossamme oleva lomake. Lisätietoja tietosuojasta: Kulttuuria kaikille -palvelun tietosuojaseloste Jos et halua käyttää Google Forms -lomaketta, voit vastata kyselyyn myös muilla tavoilla. Ota yhteyttä Johanna Mattilaan, jos haluat vastata muulla tavalla.

Paljon kiitoksia ajastasi!

Yhteistyöterveisin,

Johanna Nonna Mattila, Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen projektikoordinaattori

Lisätietoja voit kysyä Johannalta:

Johanna Mattila, , p. 044 0469548