Kutkuttavia yhteistuotantoja RecLabin kesässä

  • <3 tulee Kolariin (Kuva: Iida-Liina Linnea)
  • Hedda Liukkala: Mitämeri (Kuva: Iida-Liina Linnea)
  • Kohtaamisia soutuveneessä ja saarella heinäkuun Mitäs Mitäs Mitäs -festivaaleilla (Kuva: Sofi Häkkinen)

Hedda Liukkala – Mitämeri kesäkuussa

Recover Laboratoryn kesä alkoi ylpeästi vuoden ensimmäisellä yhteistuotannolla. Ryhmässä pitkään esiintynyt yleisön “immersiivisten esitysten sieluksi” tituleeraama Hedda Liukkala lumosi yleisön Kulttuurikeskus Caisassa ensimmäisellä sooloteoksellaan. Mitämeri-teos yhdisti cyr-renkaan, ilmalenkit, neo burleskin, jumaltarut sekä intensiivisen katseen myyttiseksi maailmaksi, joka kutsui katsojan merenalaiseen ja muovinsekaiseen todellisuuteen. Teosta toteuttamassa olleiden taiteilijoiden joukossa nähtiin muun muassa RecLab Familyn Iida-Liina Linnea, Sofi Häkkinen ja Samuli Kivelä.

Mechanic Membrane & Recover Laboratory heinäkuussa

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaaleilla nähtiin Recover Laboratoryn One Night Only -teoskokonaisuus. One Night Only on erilaisiin tapahtumiin kuratoitava monitaiteinen ja paikkasidonnainen teoskokonaisuus, joita RecLab on toteuttanut aina Pyhimyksen konserttikiertueelta hotelliavajaisiin ja festivaaliklubeille. RecLabin luottomuusikko Samuli Kivelän sooloprojekti Mechanic Membranen kanssa kesäkuussa toteutettu One Night Only levittäytyi Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalialueelle lampia ja saaria myöten. Inhimilliset ja yllättävät kohtaamiset sekä surrealistinen visuaalisuus huipentuivat kesäyössä hypnoottiseksi kuvailluksi spektaakkeliksi Mechanic Membranen keikalla.  Teoksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat RecLabin sirkus- ja nykytaiteilija Miradonna Sirkka, kokemussuunnittelija Inna Huttunen, kuvataiteilija Sofi Häkkinen, näyttelijä Anna Kankila, sirkustaiteliija Hedda Liukkala ja muusikko Samuli Kivelä.

<3 – Ihmedemo Kolarissa elokuussa

<3 (Sydän) on sirkustaiteilija Susanna Liinamaan, Maiju Saarimaan ja Miradonna Sirkan konseptoima lastenteos, jonka kanssa RecLabilla oli kunnia aloittaa yhteistyö vuonna 2022. Ilouutiset seurasivat yhteistuotantopäätöstä – Suomen raati valitsi teoksen jatkoon CircusNextissä! <3-teoksesta kehitetään 45-minuuttinen näyttämöteos, jonka lisäksi tavoitteena on nivoa Recover Laboratoryn immersiivinen ja vuorovaikutteinen osaaminen teoksesta kehitettävään paikkasidonnaiseen versioon. 

Nyt RecLab Family matkustaa Kolariin lämmittelemään yhteistyötä vanhaan koulurakennukseen, jonne rakentuu yleisön sekaansa imaiseva kupliva maailma, jossa asustaa möykkyjä, suikeroita, sirkustaiteilijoita ja saippuakuplia. Kolarin <3-residenssissä ovat mukana sirkustaiteilijat Susanna Liinamaa, Maiju Saarimaa, Miradonna Sirkka, muusikko Samuli Kivelä, valosuunnittelija Alina Pajula ja kokemussuunnittelija Inna Huttunen. Lisäksi kokonaisuudessa nähdään kolarilaisten sirkustaiteilija Hanna Pikkaraisen ja kuvataiteilija Tanja Koistisen taideteokset.

Kolarissa majailevat ja Kolariin halajavat – tervetuloa demoon pe 12.6. klo 17.00! 

Lisätiedot Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/1155625261662036