Circus I Love You -ryhmän Utopia -esitys nähdään elokuussa Suomessa

  • Circus I Love You at Wintervuur Festival 2017. Photo: Minja Kaukoniemi
  • Circus I Love You show at Leuven, Belgium, May 2019. Photo Minja Kaukoniemi

Eurooppaa vuodesta 2018 kiertänyt Circus I love you saapuu viimeinkin Suomeen. Circus I love you -ryhmän ja Sirkus Aikamoisen yhteistuotanto, Utopia-esitys nähdään elokuussa Maarianhaminassa, Naantalissa, Raaseporissa, Hyvinkäällä ja Loviisassa.

Nyt Suomen kiertueelle saapuva Utopia -esitys on iloinen, tapahtumarikas ja akrobatiantäytteinen orkesterin säestämä rakkaudentunnustus sirkustaiteelle. Se on Circus I Love You -ryhmän teos erityisesti Pohjoismaita varten. Suomessa sirkusteltan kanssa kiertäviä sirkusesityksiä on vain kourallinen ja tästä syystä Circus I love you -ryhmän akrobaatit ovat valmistaneet erilaisia akrobatialajeja ja livemusiikkia yhdistävän esityksensä suloiseen 13-metriä halkaisijaltaan olevaan pinkki-keltaiseen sirkustelttaan.

Kuusi monilahjakasta akrobaatti-muusikkoa vaihtavat sirkuslajia ja instrumenttia lennosta, välillä jopa käyttäen musiikki-instrumenttejaan akrobaattisilla tavoilla. Utopia on soljuva akrobatian ja musiikin yhteissävellys, jossa päätä huimaavat voltit, korkealla roikkuvat ilma-akrobaatit, nokkelat rytmit, svengaava rengasakrobatia ja rullaluistelutemput täyttävät viisimetrisen esiintymislavan joka kolkan. Esitys levittää uskoa rauhaan ja rakkauteen akrobaattien saumattoman yhteistyön ja tekemisen ilon kautta. Teoksen esittävät Sade Kamppila, Julien Auger, Oskar Rask, Benoit Fauchier, Thibaud Rancoeur, Pelle Tillö.

Circus I love you on Suomessa, Ranskassa ja Ruotsissa kasvaneiden nuorten sirkusammattilaisten vuonna 2018 perustama moderni sirkus. Sirkusryhmän esitykset ovat kiertäneet Eurooppaa neljän vuoden ajan vieraillen yli 40 kaupungissa Ranskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Saksassa, Ruotsissa ja Liettuassa saavuttaen yli 55 000 hengen yleisön. Circus I love you on esiintynyt mm. Euroopan maineikkaimmilla Circa -nykysirkusfestivaaleilla Ranskassa ja koko kesän mittaisilla Zomer Van Antwerpen- festivalleilla Belgiassa.

Circus I love you syntyi kansainvälisen nuoren akrobaattiryhmän uskosta nomadiin sirkustaiteilijan kiertue-elämään. Circus I love you puhuu valitun yksinkertaisemman elämäntyylin puolesta, haluaa tuoda korkeatasoista sirkustaidetta kaikille ja pyrkii esitystensä kautta levittämään yleisöönsä innostusta ja elämäniloa.

Utopia nähdään Maarianhaminassa (Cirkusplatsen – Servicegatan ) 4.–7.8., Naantalissa (Teljentien kenttä) 11.–14.8., Raaseporissa (Marknadsplanen, Tammisaari) 18–21.8., Hyvinkäällä (Aseman koulun hiekkakentttä) 25.–28.8. ja Loviisassa (Vanha ranta 5) 1.–3.9. Katso tarkemmat esitysajat esityskalenteista: https://sirkusinfo.fi/ajankohtaista/esityskalenteri/teos/?work_id=1253 

Esitys kestää 60 minuuttia.Kiertuetta tukevat Alfred Kordelinin Säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Svenska Kulturfonden, Helsingin Kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Lippuja saa osoitteesta: https://circusiloveyou.com/

Lue lisää Circus I Love You -ryhmästä: https://circusiloveyou.com/