Supiaisen uutisia kesäkuulle 2022

  • Sirkus Supiainen: Void (kuvassa Rosa Laukkanen)
  • Sirkus Supiainen: Void (kuvassa Tomi Pitkäjärvi)
  • SIRKÜSMOBILE (Kuva: Veronica Mikkola)

SIRKUS SUPIAINEN MUUTTAA!

Sirkus Supiainen keskittää toimintansa Joensuun ydinkeskustaan osoitteeseen Koskikatu 8. Tällä hetkellä Sirkus Supiaisen toimipisteet ovat jakaantuneet kahteen sijaintiin, NÄYTTÄMÖ-teatterin toimintaan osoitteessa Koskikatu 8 ja Pilkontiellä sijainneeseen sirkusharjoittelusaliin. Syyskuun alusta 2022 alkaen kaikki Supiaisen toiminta on keskitetty Koskikatu 8:n tiloihin.

Muuton jälkeen Sirkus Supiaisella on käytössä noin 600 m2 tilat ja näissä tiloissa toimivat Sirkus Supiaisen vierailuteatteri NÄYTTÄMÖ, Työttömien Teatteri, Supiaisen sirkuskoulu ja myös Supiaisen tarjoama sirkusresidenssitoiminta. Toimitilojen ytimen muodostavat kaksi salia, joista ensimmäinen on NÄYTTÄMÖ-teatterin sali ja toinen sirkusharjoittelun mahdollistava Sali. Lisäksi tiloista rakentuu NÄYTTÄMÖ-teatterin käyttöön pieni Studio-näyttämö sekä Sirkus Supiaisen toimisto ja muut oheistilat.

SALIT:

  1. NÄYTTÄMÖ-teatteri (190 m2)

NÄYTTÄMÖ-teatteri on viihtyisä kulttuuritila keskellä kaupunkia. Sitä vuokrataan yhteisöille ja yksityishenkilöille erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia varten. Vuokraamme tilaa ensisijaisesti kulttuuritapahtumien käyttöön, seminaareihin sekä elokuvanäytöksiin. Teatterisalissa on 86 istumapaikkaa, 9m x 9m x 5m kokoinen näyttämö, sekä 6,5m leveä valkokangas. Sali on pimennettävä ja se on täysin varusteltu teatterinäyttämöksi ja myös sirkusesitysten käyttöön.

  1. Sirkussali (180 m2)

Sirkussali on varustettu Supiaisen Sirkuskoulun opetustoiminnan käyttöön. Näin pystymme samalla kehittämään sirkuskoulutoimintaamme päivittäiseksi, kasvattamaan oppilas- ja tuntimääriä ja luomaan erinomaisen paikan sirkustaiteen harjoittamiselle Joensuussa.  Sali on pääsääntöisesti varattu sirkustaiteen harjoittelemiseen ja residenssikäyttöön.

  1. Studionäyttämö (40 m2)

Studionäyttämö on tarkoitettu pienimuotoisille esityksille. Sali on pimennettävä ja se on täysin varusteltu teatterinäyttämöksi.

Sirkus Supiaisen VOID-esitys sai ensi-iltansa 1.6.2022 ja esityksen 2.6. näytös on 90 näytös sirkus Supiaisen vuodelle 2022!

Sirkus Supiainen: VOID

‘Kyse ei ole siitä, ovatko asiat olemassa vai ei, vaan siitä, miten ne ovat olemassa.’

Ohjaus: Rauli Katajavuori
Esiintyjät: Rosa Laukkanen, Tomi Pitkäjärvi, Rauli Katajavuori
Musiikki: Tomi Pitkäjärvi

Void-esitys pureutuu tyhjyyden käsitteeseen ‘sirkustaiteen’ näkökulmasta; ilmiöt ovat aina riippuvaisia muista ilmiöistä, kuten teot muista teoista, ja niiden olemassaolo on siten ehdonvaraista, muuttuvaa ja pysymätöntä. Tyhjyys ei ole sama kuin ei-mikään ja Totuus on poluton maa. Lopulta kyse ei ole siitä, ovatko asiat olemassa vai ei, vaan siitä, miten ne ovat olemassa.

Void-esityksen tyhjä näyttämötodellisuus ei siten näyttäydy kylmänä ja kolkkona olemattomuuden sfäärinä, vaan pikemminkin monisyisenä olemassaolon prosessina ja verkkona. Void-esityksen ensi-ilta 1.–3.6.2022 NÄYTTÄMÖ-teatteri, Joensuu. Esitys palaa NÄYTTÄMÖ-teatterin ohjelmistoon syksyllä 2022.

Tulossa kesällä 2022

8.–23.6 OPEN ART Gallery!
1.7. Barbora Xu -konsertti
29.–31.7. SALO CIRCUS FESTIVAL
31.7.  HIPPALOT:  Citroen Jumper -esitys x2
2.8. Tampereen Teatterikesä: Woyzeck (klo 19)
2.8. Tampereen Teatterikesä: Ulkopuolella (klo 21)
3.8. Tampereen Teatterikesä: Ulkopuolella (klo 19)
3.8. Tampereen Teatterikesä: Woyzeck (klo 20.30)
3.8. Tampereen Teatterikesä: TT: Hämähäkkimies
4.8. Tampereen Teatterikesä:  Woyzeck (klo 19)
4.8. Tampereen Teatterikesä:  Ulkopuolella (klo 21)