Kohti uusia näyttämöitä: Miten vahvistetaan vapaan kentän ja vos-toimijoiden välistä yhteistyötä?  – Rahoitusinfo ja keskustelu 2.6. sekä työpaja 15.6.

Tanssin ja sirkuksen tiedotuskeskusten Kohti uusia näyttämöitä -hankkeessa jatketaan keskustelua vos-toimijoiden ja vapaan kentän välisestä yhteistyöstä. Tähän yhteistyöhön avautuu uusia mahdollisuuksia valtion ja neljän säätiön perustaman Uudet klassikot -rahaston aloittaessa toimintansa. Millaisia hankkeita Uudet klassikot mahdollistaa? Miten syyskuussa avautuvaan hakuun kannattaa valmistautua?

Uudet klassikot on uudenlainen rahoitusmalli, jonka ovat  perustaneet Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Alfred Kordelinin säätiö ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Suomen valtio. Hakukelpoisia ovat Taiteen edistämiskeskuksen toiminta-avustusta saavat esittävän taiteen yhteisöt, ja kohdetuotanto on toteutettava yhteistyössä vähintään yhden valtionosuuden piirissä olevan esittävän taiteen toimijan tai museon taikka kansallisen taidelaitoksen kanssa. Rahaston hakuilmoitus on julkaistu >> täällä.

TORSTAI 2.6.2022
Rahoitusinfo ja keskustelu

9.30–10.20 Uudet klassikot -rahoitusinfo, erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio, Suomen Kulttuurirahasto
10.30–12 Vanhat ja uudet yhteistyön tavat – millaisilla eväillä kohti uutta hakua? Keskustelun vetäjänä toiminnanjohtaja Kaisa Paavolainen, Suomen Teatterit ry

Tilaisuus tapahtuu verkossa ja on avoin kaikille esittävien taiteiden toimijoille. Mukaan mahtuu sata osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 31.5. tai aiemmin, jos tilaisuus menee täyteen. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille. 

Ilmoittaudu 2.6. tilaisuuksiin täällä >>

KESKIVIIKKO 15.6.2022
9.30–12  Miten rakennan toimivaa kumppanuutta? -verkkotyöpaja tanssi- ja sirkusryhmille

Työpajassa käsitellään toimivan yhteistyökumppanuuden rakentamista ja Uudet klassikot -haun erityispiirteitä. Työskentelyä ohjaa fasilitoija Tuomas Tirkkonen

Työpaja on suunnattu sirkuksen tai tanssin Taiken toimintavustusta vuonna 2022 saaville ryhmille. 

Työpajaan osallistuminen edellyttää rahoitusinfon ja keskustelun seuraamista.
Työskentelyyn sisältyy ennakkotehtävä, joka on julkaistu alla olevan videon yhteydessä. 

Työpajan kieli on suomi.  Yhdestä yhteisöstä voi tulla mukaan myös työpari.
Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen on avoinna 10.6. asti. 

Ilmoittaudu 15.6. työpajaan täällä >>

Ennakkotehtävän löydät avaamalla videon YouTubessa ja katsomalla videon kuvaustekstin YouTuben sivulta. 

Tanssin tiedotuskeskuksen ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen Kohti uusia näyttämöitä -hankeessa (2020–22) edistetään tanssi- ja sirkusteosten kestäviä kiertuemahdollisuuksia kotimaassa tiedon jakamisen ja yhdessä oppimisen keinoin. Hanketta on tukenut Jenny ja Antti Wihurin Säätiö. Lue lisää hankkeesta >>