Helsingin juhlaviikot etsii esiintyjiä Taidelahjoihin 20.–20.8.2022, haku 31.5. mennessä

Etsimme sopivia esiintyjiä Helsingin juhlaviikoilla 20.-21.8. toteutettaviin Taidelahjoihin. Helsingin juhlaviikot järjestetään 12.8.-4.9.2022.

Taidelahjat ovat sooloesityksiä muusikoilta, runoilijoilta, tanssijoilta, sirkustaiteilijoilta sekä muilta esittävän taiteen ammattilaisilta. Taidelahjaesityksen voi tilata kuka tahansa helsinkiläinen, joka haluaa ilahduttaa ystävää, läheistä tai vaikka yksinäistä naapuria. Yhden taidelahjaesityksen kesto on noin viisi minuuttia. Ohjelmiston saa valita itse ja se voi olla jokaiselle taidelahjan saajalle sama. Sen ideana on olla intiimi esitys lahjan saajalle siten, että esitys koetaan joko ikkunasta, parvekkeelta tai pihapiirissä.

Taidelahjoja välitetään lauantaina ja sunnuntaina 20.–21.8. klo 12–20 välillä. Taidelahjat ovat maksuttomia niin tilaajalle kuin vastaanottajallekin. Taidelahjan sisältö ja taiteilija säilyy yllätyksenä tilaajalle taidehetkeen asti. Esityksiä on päivän aikana maksimissaan 7 ja kahden päivän aikana yhteensä 14. 
Maksamme kahden päivän esiintymisistä yhteensä 1700 € + mahdollinen alv.

Taidelahjan esityshetki on yhteen sanaan tiivistettynä intiimi. Taiteilija kohtaa taidelahjan tilaajan sekä hänet, kelle lahja on tilattu. Tämä vaatii esiintyjältä valmiutta kohdata erilaisia tilanteita ja ihmisiä esiintymishetkissä. Edellisvuosina osallistuneet taiteilijat ovat myös kokeneet hyvin ainutlaatuisia kohtaamisia ja monet toivovat osallistuvansa myös seuraavina vuosina.

Esiintyjä liikkuu itse esiintymispaikoista toiseen. Aiempina vuosina esiintyjät ovat liikkuneet julkisilla, pyörällä tai autolla.

Toivomme ehdotusta esityksen sisällöstä ja tietoa siitä, voiko esiintyjä osallistua kumpanakin päivänä vai vain toisena.

Toivomme teiltä ehdotuksia tiistaihin 31.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen lissu.kirves(a)eventshelsinki.fi. Esitykset pyritään buukkaamaan kesäkuun aikana.

Vastailemme mieluusti lisätiedusteluihin!

Ystävällisesti,

Lissu Kirves
Tuottaja – Taidelahjat
Helsingin juhlaviikot

Katso tunnelmia vuoden vuoden 2020 Helsinki Fest Taidelahjoista: