Mitäs Mitäs Mitäs 7 -festivaali Urjalan Nuutajärvellä 15.–17.7.2022

  • Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali (kuva: Simo Pukkinen)
Rajoja rikkova taiteiden juhla Mitäs Mitäs Mitäs 7 -festivaali on juuri julkaissut ohjelmistoonsa yli 40 uutta esiintyjää, ohjelmanumeroa, taiteilijaa ja työpajaa! Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali järjestetään seitsemättä kertaa Urjalan Nuutajärvellä 15.–17.7.2022.

Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalin yksi suurimmista tavoitteista on tuoda yleisöä lähemmäksi taiteen tekemistä, sillä taide kuuluu kaikille. Mitäksillä ”yleisö” ei ole vain passiivinen taiteen katsoja, vaan myös aktiivinen taiteen tekijä. Tänä vuonna Mitäs Mitäs Mitäs -festivaali kehittääkin kävijöitä osallistavaa ohjelmaa Operaatio Pirkanmaa -hankkeen projektirahoituksella. Kävijöillä on mahdollisuus osallistua taiteen tekemiseen muun muassa meditaatio-, laulu- ja jongleeraustyöpajoissa sekä luomalla yhteisötaidetta maalaamalla tai solmeilemalla makrameetekniikalla. Kannustamme kävijöitä tekemään myös omia, spontaaneja ohjelmanumeroita!

 
Tulevan festivaalin jongleeraustyöpajassa tehdään erilaisia jongleeraus- ja liikeharjoituksia, jotka ruokkivat erilaisia tunnetiloja. Jongleerauksella voi olla rauhoittava vaikutus, ja sen avulla yliaktiiviset ihmiset voivat pystyä keskittymään pitkäksi ajaksi yhteen asiaan. Keskittyminen esineen heittoon, kiinniottoon tai sen pyörittämiseen kehon avulla saa aikaan keskittymisen tunteen, jonka aikana kaikki muu ympärillä unohtuu. Toisessa, kehollisuuteen keskittyvässä Anni Pellikan Kehoni on runoni -työpajassa luovien hengitys- ja mielikuvaharjoitusten, kosketuksen sekä yhdessä tehtävien harjoitusten keinoin vapautamme runollisen kehomme puhumaan, tanssimaan ja laulamaan.  

Monitaideohjelmistossa koetaan energisen tamperelaisen Ultra Vixen Hooptroop -vannetanssiduon dramaattinenja eteerinen flow-taiteita yhdistävä show. Näyttävä ja tunteikas tanssiesitys silkkiviuhkoin ja LED-valovantein on hypnoottinen matka, joka elävöittää katsojan. Duo pitää festivaalilla myös vannetanssityöpajan! Muutos Companyn vartalomaalausperformanssin kehollinen, hidas ja tietoinen olemus kutsuu festivaalivieraat puolestaan pysähtymään, osallistumaan ja tarkkailemaan.

 
Festivaaliohjelma on katsottavissa tämän linkin takaa: https://mitasmitasmitas.fi/ohjelma 

Ohjelma päivittyy kevään aikana.