Itä- ja Pohjois-Suomen kiertueelle etsitään sirkusesityksiä 30.4.2022 mennessä

Piste Kollektiivi, Hiljaisuus ry ja Sirkus Supiainen toteuttavat vuoden 2022 syksyllä “ TIE 6\79”-kiertueen neljällä eri paikkakunnalla. Kiertue on nimetty Joensuusta Nurmeksen ja Rovaniemen kautta Kittilään kulkevan kiertuereitin mukaan.

 “TIE 6\79”-kiertue tarjoaa uraansa aloitteleville sirkustaiteilijoille mahdollisuuden kerryttää kokemuksia kiertuetoiminnasta sekä esiintymisestä. Asemansa vakiinnuttaneet ja toiminta-avustuksen turvin toimivat sirkusyhteisöt haluavat olla tukemassa nuorten tekijöiden tietä ammattikentälle. Lisäksi pienimuotoinen kiertuetoiminta mahdollistaa mukana oleville esitystiloille ja yhteisöille mahdollisuuden oppia esitysten lähettämisestä ja vastaanottamisesta. Kiertuetoimintaa rahoittavat yhteisöt itse ja yhteisöjen kotikunnat.

Kiertueelle valitaan 3 teosta uransa alkuvaiheessa olevilta taiteilijoilta. Haku kiertueelle on auki 30.4.2022 saakka. Linkki hakemukselle: https://forms.gle/RLrKcpqbingbxAk86

Jokainen valittavista kolmesta teoksesta esitetään neljällä paikkakunnalla Itä- ja Pohjois-Suomessa syksyn 2022 aikana. Esityspaikkoina toimivat Näyttämö Joensuussa, Hannikaisen sali Nurmeksessa, Sipola 11 Rovaniemellä ja Kittilän lukion sali.  Teoksen tulee olla sovitettavissa 7m*7m kokoiselle näyttämölle, jossa on 4m korkeutta.

“TIE 6\79” -kiertueelle valituista teoksista maksetaan 4000€ kiertuepalkkio, jonka työryhmä laskuttaa ja jakaa työryhmän jäsenten kesken. Palkkio voidaan tarvittaessa laskuttaa kahdessa osassa, jolloin enintään 1500€ voidaan laskuttaa ennen kiertueen ajankohtaa. Kiertuepalkkiolla tulee kattaa esiintyjien palkkiot neljästä esityksestä, matkakulut, esiintyjien tarvittavat vakuutukset sekä elinkustannukset kiertueen aikana. Kiertueen järjestäjät vastaavat esitystilojen vuokraamisesta, lipunmyynnistä, yleisötapahtumien luvista ja vakuutuksista sekä järjestää esiintyjille majoitukset kiertueen ajaksi. Vierailevat työryhmät ja kiertueen järjestäjät toteuttavat yhdessä esitysten markkinointia.

Jokaisella hakijalla on mahdollisuus saada palautetta hakuprosessin jälkeen hakemuksestaan, teoksestaan tai kiertuetoiminnan mahdollisuuksista “TIE 6\79” -kiertueen taustayhteisöjen edustajilta. Palautteen antamisen uransa alkuvaiheessa oleville taiteilijoille mahdollistaa Sirkuksen Tiedotuskeskus.

Seuraavan kerran “TIE 6\79”-kiertuetoiminnasta ja hakuprosessista voi kysellä ja keskustella avoimessa keskustelutilaisuudessa ti 19.4. klo 16.30. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Linkki keskustelutilaisuuteen: https://us06web.zoom.us/j/83511051305

Kiertueelle hakemisesta, esitystiloista, kiertuekäyntänteistä tai mistä tahansa mieleen juolahtavasta voi matalalla kynnyksellä olla koska tahansa yhteydessä taustayhteisöjen edustajiin:

Ninni Korkalo / Piste Kollektiivi / 0408312314
Joonas Martikainen / Hiljaisuus ry / 0503372828
Rauli Katajavuori / Sirkus Supiainen / 0451209383