Ilona Jäntti & Eleonora Dall’Asta: Kolme ilma-akrobatiasooloa

  • Ilona Jäntti: E minor (kuva: Adam Hruska)
  • Eleonora Dall’Asta: Matmo (kuva: Alegre Saporta)

Stoassa nähdään 8.4. Jäntin E minor -teoksen sekä Dall’Astan Matmon Suomen ensi-illat.

E minorin musiikkina kuullaan kroatialaisen säveltäjän Dora Pejacevicin (1885-1923) sellosonaatti pianisti Tiina Karakorven ja sellisti Iida-Vilhelmiina Sinivalon esittämänä. Ilona Jäntti esiintyy teoksessa rengastrapetseilla.

Sirkustelttaan valmistetun teoksen kantaesitys oli Circus Village -festivaalilla Norjassa 2021.

Panamalainen sirkustaiteilija Eleonora Dall’Asta työskentelee vastapainojen ja löytämiensä esineiden kanssa. Matmo-teoksessa hän käyttää oman kehonsa painoa sekä erilaisia tankoja ja putkia. Teoksen nimessä yhdistyvät sanat “materialism” (materialismi) and “monster” (hirviö). Matmon ensiesitys oli Platform-festivaalilla Panamassa 2021.

Lisäksi illassa nähdään Ilona Jäntin vuonna 2013 valmistunut sooloteos Gangewifre, joka muuttaa muotoaan esityspaikan mukaan. Se on kuin elävä kudos, jossa ohuet köydet risteävät verkon lailla, synnyttäen illuusion painottomuudesta. Teoksen nimi on muinaisenglantia ja tarkoittaa hämähäkkiä.

Esitysajat:

8.4. klo 19.00
9.4. klo 19.00
10.4. klo 15.00

http://www.stoa.fi/fi/tapahtumat/event/A41AB5349FEBBA3F0C82C2C687559064/Ilona_Jantti_Eleonora_Dall_Asta