Company Portmanteau työstää uusia teoksia ja jatkaa kiertueella

  • Company Portmanteau: Pimiö (kuva: André Baumecker)

Company Portmanteau vietti maalis-huhtikuun taitteen Exeterissä Iso-Britanniassa työstäen uutta teostaan Pimiö, jonka ydintyöryhmään kuuluvat sirkus- ja kuvataiteilija Luis Sartori do Vale, sirkus- ja tanssitaiteilija Mira Ravald sekä valokuvaaja André Baumecker

Viikon kestänyt residenssi alkoi brittiläisen valokuvaaja Brendan Barryn johtamalla työpajalla kokeellisesta valokuvauksesta. Sen pohjalta ryhmä tutkii tapoja, joilla analoginen valokuvausprosessi voidaan tuoda näyttämölle nykysirkukseen yhdistettynä. Teos tulee ensi-iltaan keväällä 2023. 

Huhtikuun puolivälissä Mira suuntaa residenssiin Subtopiaan Tukholmaan työstämään sooloteostaan Series of (työnimi) yhdessä muusikko-säveltäjä Antonio Alemannon kanssa. Työskentelyn tarkoitus on syventyä äänimaailmallisiin tutkimuksiin nuorallatanssi-struktuurista saatavien äänien pohjalta, sekä kehittää musiikillisia keskusteluja liikkuvan kehon ja livemuusikon välille.

Company Portmanteaun kokoperheen teos Piste, piste, piste jatkaa kiertueettaan kuun lopulla, kun teos esitetään Hämeenlinnan teatterissa koululaisille kahteen otteeseen 26.4.

28.–30.4. Luis puolestaan matkustaa Tanskan Odensessa sijaitsevaan Dynamoon esittämään Pendulum-teosta, joka on hänen ja Thom Moncktonin yhteisteos Kallo Collectiven tuottamana. 

Company Portmanteau on vuonna 2017 muodostunut suomalais-brasilialainen nykysirkuksen ryhmä, joka tuottaa monitaiteisia näyttämöteoksia eri taidemuotojen risteymissä. 

www.portmanteau.fi